Absolventii Universitãtii din Petrosani sunt încadrati pe piata muncii, imediat dupã finalizarea studiilor. Cei mai multi îsi gãsesc loc de muncã în domeniul în care s-au pregãtit în timpul anilor de studiu.  Conform raportãrilor  oficiale,  minimum 60% dintre absolventii de la Petrosani au reusit sã se încadreze în  domeniul pe care l-au terminat, iar în domenii conexe sau în alte domenii încã 20%.
”Absolventii nostri au  posibilitatea si deschiderea de a merge si de a lucra si în alte pãrti, nu doar în Valea Jiului, chiar dacã sunt de aici. Noi avem parteneriate cu firme din Valea Jiului, din judetul Hunedoara si din întreaga tarã si, prin intermediul acestor parteneriate, cãutãm sã-i  trimitem pe studenti la aceste firme sã facã practicã si, automat, dupã absolvire sã lucreze la firmele respective.
Si aici mã refer nu numai la întreprinderile unde trimitem ingineri, ci si la bãnci, societãti de asigurãri. Într-adevãr este greu sã îsi gãseascã toti de lucru în domeniul în care  terminã, dar în special inginerii îsi gãsesc de lucru, însã si cei care terminã studii economice, socio-umane, administratie publicã, asistentã socialã… Sunt din ce în ce mai cãutate aceste specializãri. Ba mai mult, multi care lucreazã în domeniile respective fac  studiile la noi si se reîntorc cu o pregãtire superioarã în domeniul respectiv”, a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Pentru a face posibilã integrarea absolventilor pe piata muncii, cei de la Universitatea din Petrosani tin, în permanentã, legãtura cu angajatorii. Astfel, pregãtirea studentilor se face si cu corelarea specializãrilor cu cererea de pe piata fortei de muncã.
Monika BACIU