Cupa Pro-Parâng asteaptã competitori. Domeniul schiabil Parâng gãzduieste cea de-a VI-a editie a Cupei Pro-Parâng. Evenimentul, care va avea loc în data de 24 februarie, începând cu ora 11:00, îi asteaptã pe turisti sã ia parte la o  competitie de schi de turã.  Evenimentul este organizat de Asociatia Schi si Turism montan „Pro-Parâng” din Valea Jiului, care continuã actiunea de promovare a schiului de turã.
“Schiul de turã reprezintã o variantã de schi la care nu este nevoie de amenajarea specialã a pârtiilor sau de mijloace de transport pe cablu, sportivul folosindu-si propria fortã pentru zonele de urcare si abilitatea de a coborî în mod liber pe trasee cât mai variate si spectaculoase. Constatãm cu bucurie o prezentã tot mai mare de schiori care  parcurg pe schiuri o distantã  considerabilã pe pârtia B, Slima si atingerea vârfului Parângul Mic”,  spune Cazimir Radvanski, presedintele Asociatiei Pro-Parâng.
În acest an, organizatorii vin cu o serie de noutãti.  “La aceastã editie propunem douã variante de traseu: OPEN de dificultate micã unde sperãm sã atragem cât mai multi participanti începãtori si ELITE unde distanta de parcurs si diferenta de nivel sunt mai mari”, mai spune sursa citatã.  Cei pasionati de aceastã variantã a schiului sunt asteptati la statia de îmbarcare telescaun vechi unde are loc finalizarea înscrierii pe categorii de vârstã si startul în competitie. La aceastã competitie nu se  percepe taxã de participare.
Monika BACIU