Interviu – Constantin (Coco) Patrichi / ”Sã nu uitãm cã rugby-ul lupenean are 100 de ani!”

 

În ultima vreme, cifrele jubiliare se tot leagã în sportul Vãii Jiului.
Dacã anul trecut Clubul Stiinta Petrosani (în spetã echipa de rugby) a împlinit 70 de ani, iar sectia de tir cu arcul de la Aninoasa, 60 de ani, iatã cã si anul 2019 este marcat de douã momente de însemnãtate istoricã în sportul din 20 de ani: 100 de ani (1919) de la înfiintarea echipei de fotbal Jiul Petrosani si a echipei de rugby Minerul Lupeni. Chiar dacã la momentul vorbirii ambele echipe sunt istorie (Jiul mai pâlpâie în liga a IV-a, Minerul Lupeni s-a desfiintat în 2006), remarcabilã este intentia celor ce au putere de decizie sã marcheze aceste momente rotunde. Fostul mare rugbyst al Lupeniului, Constantin (Coco) Patrichi (51 ani) se aflã la baza unei initiative de a marca asa cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de rugby la Lupeni.
Reporter: Coco Patrichi, de unde ideea?
Coco Patrichi:
Cu toatã amãrãciunea produsã în anul 2006, când s-a luat decizia desfiintãrii echipei de rugby Minerul Lupeni, nu putem bãga la sertar o asemenea istorie! Fiind vorba despre 100 de ani, nu puteam sã treacã asa pe lângã noi… Am alcãtuit un grup de initiativã cu care vom face diligentele necesare pentru a marca acest moment.
Reporter: Pãi si cum îl vedeti?
Coco Patrichi:
Ne-am gândit cã în ultimul week-end din luna mai sã invitãm rugbysti din mai multe generatii, sã le oferim o diplomã jubiliarã, o carte, sã depãnãm amintiri. Avem ce povesti!
Reporter: Cum a fost ca rugbyst?
Coco Patrichi:
Oo, cea mai frumoasã perioadã a vietii mele! Am avut onoare sã joc si în echipa nationalã, am fost vicecampion cu Minerul Lupeni, am antrenat echipa, am promovat de douã ori în Superligã. Desigur, a fost si marele regret al retragerii dar mai ales, lipsa sprijinului financiar la acea datã, pentru a putea continua la nivelul ligii a doua, asa cum s-a reusit la Stiinta Petrosani.  Oricum, una peste alta, noi nu uitãm  cã rugby-ul lupenean  s-a nãscut acum  100 de ani, fiind prima echipã din provincie din România, care a avut o formã organizatã. Va fi o întâlnire de suflet, pe stadionul din Lupeni, cu fosti  jucãtori, cu spectatori, cu toti cei care au iubit acest sport.
GENU TUTU

2 comentarii la „Interviu – Constantin (Coco) Patrichi / ”Sã nu uitãm cã rugby-ul lupenean are 100 de ani!”

 • 7 februarie 2019 la 19:56
  Permalink

  Un meci old-boys Minerul Lupeni – Stiinta Petrosani ! Foarte multi iubitori de rugby din Valea Jiului vor fi prezenti , ne este dor de acele meciuri dintre cele doua echipe si poate vor veni tineri de la Lupeni la Petrosani sa joace rugby . Valea Jiului sa fie unita !

  Răspunde
  • 7 februarie 2019 la 22:36
   Permalink

   Ar fi foarte frumos un meci old-boys Minerul Lupeni – Stiinta Petrosani !!!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.