Panicã: Facem mai putin gunoi decât s-a estimat

 

Firmele din judetul Hunedoara, care au câstigat licitatiile pentru colectarea gunoiului menajer au intrat în impas. Au cerut, recent, sprijin, pentru cã nu cred cã vor face fatã cu cheltuielile.
Totul, pentru cã au estimat cã vor ridica o anumitã cantitate de gunoi si au constatat cã nu strâng nici jumãtate din ce si-au propus. Toate acestea fac ca anumite cheltuieli sã nu se poatã justifica si responsabilii cu sistemul de salubritate au cerut sprijin celor de la Consiliul Judetean Hunedoara.
„Cei de la Supercom (n.r. firma de colectare a deseurilor din Valea Jiului)  sunt la sediul  ADI Deseuri la Deva, unde fac un program si vor sã vinã cu anumite clarificãri. Au câstigat  licitatia si, dupã prima lunã, a reiesit cã, din cantitatea de gunoi ce trebuia dusã la CMID, au colectat doar 45 %. Nu este atât de mult gunoi pe cât au crezut ei, când au fãcut licitatia”,  a spus Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Li se cere acum sã îsi eficientizeze activitatea de colectare si asta mai ales cã încã nu se face nicãieri în Valea Jiului colectarea selectivã. Asta va duce la o cantitate si mai micã de deseuri ce va ajunge la Bârcea Micã, iar firma Supercom a spus cã nu va face fatã cu cheltuielile.
„Dacã merg asa, ca în prima lunã, falimentul scrie pe ei. Au 10 masini pentru 100 de tone, dar acestea umblã acum pentru 45 de tone. Nu numai Supercom , ci si ceilalti, au fãcut cereri pentru mãrirea pretului. Dar asta nu se va  întâmpla acum”, a mai spus Costel Avram. Populatia încã nu va suporta nicio mãrire de tarif, dau asigurãri cei de la Consiliul Judetean, care acum vor analiza cât de mult gunoi se produce si cât se colecteazã. Calculele vor spune exact, însã, acum nu existã niciun motiv ca pretul colectãrii gunoiului sã creascã, ci doar estimãri gresite.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Panicã: Facem mai putin gunoi decât s-a estimat

 • 6 februarie 2019 la 23:16
  Permalink

  suntem si noi campioni la ceva ! 🙂 ))) ; dintre toate tarile UE …Romania inregistreaza cel mai mic volum de gunoi pe cap de locuitor ; adica numai vreo 272 kg /an de persoana ; in comparatie cu Germania care produce de 3 ori mai mult gunoi iar Luxemburgul si Danemarca sunt capete de lista ; nivelul de trai al populatiei este direct proportional cu cantitatea de gunoi pe care o produce ; la noi..dupa ce ca avem putin gunoi…deseurile sunt imprastiate si le intalnim la tot pasul…; e bine insa ca il platim cu varf si indesat .

  Răspunde
 • 7 februarie 2019 la 08:11
  Permalink

  fa.ma sa.nteleg: fac mai putin gunoi, dar ar trebui sa platesc mai mult. ‘le muma.n cur !

  Răspunde
 • 7 februarie 2019 la 09:52
  Permalink

  sa faca restructurarea firmei,sa reduca nr de angajati si de masini

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.