Ionel Burlec este cercetat penal alãturi de alte sase persoane, pentru cã ar fi participat o partidã de vânãtoare ilegalã. Fostul primar al Bãnitei si cei care-l însoteau, n-au putut explica ce cautã în fondul de vânãtoare. Surse de încredere spun cã suspectii încheiaserã partida ilegalã de vânãtoare, însã n-au reusit sã împuste nimic.  Dacã ar fi fost prinsi cu vânat, lucrurile  ar fi fost si mai grave.  Suspectii de braconaj au fost prinsi de  jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng pe drumul forestier Galbena din apropiere de Pestera Bolii. Cei sapte erau în douã autoturisme de teren si aveau cu ei si doi câini cât si armele de vânãtoare.
”Persoanele nu  au putut prezenta  documentele legale, respectiv autorizatie de vânãtoare, permis de vânãtoare, permis de armã, drept pentru care jandarmii au întocmit si predat organelor abilitate în vederea continuãrii cercetãrilor documentele de sesizare pentru tentativã de braconaj conform Legii 407/2006 a vânãtorii si a protectiei fondului cinegetic”, informeazã Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara. Desi este putin  probabil ca Burlec sã fie condamnat penal, este aproape sigur cã va rãmâne cel putin o perioadã fãrã permisul de vânãtoare dacã se va dovedi cã a încãlcat legea.
Viceprimarul afirmã cã nu este vorba de braconaj, pentru cã ar avea autorizatie de vânat rãpitor, respectiv vulpe. Armele gãsite asupra lor vor fi supuse unei expertize balistice de cãtre  specialistii IPJ Hunedoara, totodatã fiind ridicate în  vederea cercetãrii un numãr de 7 arme de vânãtoare si  65 bucãti de cartuse de vânãtoare aferente. Politistii hunedoreni confirmã cã suspectii erau la vânãtoare cu arme si munitie de vânãtoare fãrã a detine autorizatie de vânãtoare si au deschis un dosar penal pe numele suspectilor.
Maximilian Gânju