Drumurile judetene, finalizate în urmãtorii patru ani. De reabilitarea drumurilor judetene se vorbeste de foarte mult timp si încã se va vorbi. Este vorba de reabilitarea drumurilor spre Parâng, Straja, Pasul Vâlcan si Dealu Babii. Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot ne asigurã cã, în acest mandat, pe aceste drumuri se va putea circula în conditii optime.

“Am promis în campania electoralã cã în acest mandat, dacã voi fi reales presedinte voi finaliza toate lucrãrile de investitii pe drumuri judetene. Am patru drumuri, e vorba de Pasul Vulcan, Straja, Parâng si de Dealul Babii. Dacã în Pasul Vulcan cei 3.7 km vor fi din fonduri europene, am dat drumul la licitatie, ea se afla pe SEAP, la mijlocul lunii noimbrie vom deschide plicurile, celelalte trei sunt din

fondurile Consiliului Judetean, am fãcut un împrumut si din primãvara ne vom apuca de ele. Nu mai e nevoie de licitatii, Straja este în întretinere, iar Dealul Babii este un contract multianual pe care în acest an l-am oprit din lipsã de fonduri, dar din primãvara viitoare îl vom face. Acelasi lucru se întâmplã si cu drumul din Parâng”, a declarat Mircea Ioan Molot, presedintele CJ Hunedoara.

În plus, Molot sperã ca lucrãrile de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene sã fie finalizate mult mai repede.

Totodatã el dã asigurãri cã proiectul pentru dezvoltarea domeniilor schiabile din Valea Jiului nu va fi stopat, asta în conditiile în care cei din administratia publicã de la Petrosani spun cã toate fondurile pentru Parâng au fost oprite.

„Dacã ne bazãm sã terminãm aceste drumuri, nu în patru ani atât cât este mandatul, ci în primii doi ani vom finaliza lucrãrile, tocmai pentru cã în continuare am discutat cu Ministrul Dezvoltãrii si fondurile pentru proiectul schi nu se opreste, el continuã si atunci trebuie sã existe si infrastructura pentru a avea cât mai multi turisti în aceastã zonã. Este o variantã, pe care am spus-o de când sunt presedinte, cã pe lângã minerit este o alternativã cã Valea jiului sã o ducã cât de cât bine”, a mai precizat Molot.

Din momentul în care au fost demarate lucrãrile pentru dezvoltarea domeniilor schiabile toate persoanele cu putere decizionalã din judet au precizat cã turismul va deveni o alternativã la mineritul din Valea Jiului. Cert este cã faptic mai este mult pânã când acest lucru se va întâmpla. Pe lângã statiuni montane la standarde înalte este nevoie si de personal calificat si disciplina turisticã.

Raul IRINOVICI