De trei ori au încercat autoritãtile locale de la Lupeni sã atribuie contractul pentru prestarea serviciilor de catering din cadrul proiectului Bahtalo. Au obtinut si majorarea tarifelor la contractul de servicii, însã în zadar.
Nicio firmã specializatã nu s-a prezentat la licitatie. În plus, edilii au încercat si o atribuire directã, tot în zadar.  Acum, autoritãtile locale de la Lupeni vor relua, din nou, procedura de licitatie, la sumele actualizate. De precizat este faptul cã tarifele au fost calculate la valoarea de acum doi ani, când a fost depus proiectul  pentru finantare. În plus, câstigãtorul licitatiei ar trebui sã mentinã preturile circa 3 ani, lucru aproape  imposibil de realizat în conditiile date.
“Deocamdatã ne-am blocat cã am licitat de 3 ori si nu a venit nimeni. Am vrut sã facem o încredintare directã, nu  s-a putut. Acum, am reusit sã mãrim putin pretul de la 9 lei. Vom relua, din nou, procedura de licitatie si sperãm sã vinã cineva. Vom relua totul de la început sã putem, sã rezolvãm ca sã le dãm copiilor mâncarea. Vom specifica în caietul de sarcini cã sunt obligati sã îsi mentinã pretul pe durata desfãsurãrii  contractului”,  a declarat Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.  Obiectivul contractului constã în asigurarea  – prepararea, livrarea, servirea, debarasarea – unui numãr stabilit de portii, sub forma unui pachet format din felul 1, felul 2, desert, pâine si apã mineralã/platã. Durata contractului este datã de activitãtile desfãsurate în cadrul proiectului, respectiv 27 de luni din momentul semnãrii lui.
Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului  cu titlul ”BAHTALO! Împreunã combatem sãrãcia si discriminarea”, co-finantat din  Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman, cu o valoare totalã de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintã valoarea  cofinantãrii Uniunii Europene. Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 si se va finaliza în 24 ianuarie 2021.
Monika BACIU