Speranta de a scãpa de celula închisorii i-a fost nãruitã de magistratii Tribunalului Timis. Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului încã nu poate fi eliberat conditionat.
Romeo Beja, fost vicepresedinte al structurii  sindicale condusã de Miron Cozma, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu  executare pentru infractiunea de subminarea puterii de stat.  Beja a ajuns la Penitenciarul Timisoara si dupã circa trei ani de detentie, a cerut sã fie  eliberat conditionat. Cererea sa a fost admisã de Judecãtoria Timisoara, la finele anului trecut, dar a fost contestatã de procurori. Dosarul a ajuns la Tribunalul Timisoara iar  completul de judecatã a decis sã respingã ca neîntemeiatã propunerea de liberare conditionatã.  Romeo Beja poate veni cu o nouã cerere abia dupã data de 15.03.2019. Beja a mai  încercat si în primãvara anului trecut sã scape de puscãrie însã cererea i-a fost respinsã. Este închis dupã o condamnare de cinci ani de închisoare în dosarul mineriadei din anul 1999.
Învinuit pentru subminarea puterii de stat, sindicalistul a fugit imediat din tarã si a obtinut azil politic în Austria.  În februarie 2016 s-a întors în tarã si a fost încarcerat.
Maximilian Gânju