Echipele din liga a II-a se pregãtesc, intens pentru reluarea returului, care va fi pe data de 2 martie 2019. Pânã atunci, sã aruncãm o privire prin curtile celor ce vor juca împotriva echipei adoptate la Petrosani, ACS Energeticianul Tg. Jiu.

ACSU Poli Timisoara – Nume noi
Noul antrenor Valeriu (Vivi) Rãchitã a testat câtiva jucãtori în amicalele de la început de an. Stânã (de la Astra Giurgiu), Alex. Rosca (Aerostar Bacãu), portarul Miori (Atalanta Bergano), Dombrovschi (Farul Constanta), Ghidurea (Progresul Bucuresti). Pânã pe data de 10 februarie echipa timisoreanã se va pregãti în Antalya.

Ripensia Timisoara – 24 de jucãtori în Antalya
Echipa din … Rosie, antrenatã de Alexandru Pelici, a deplasat un lot de 24 de jucãtori în Antalya, într-un cantonament ce dureazã pânã în 8 februarie. Printre noutãti se aflã portarul Horatiu Moldovan (fost la ACS Energeticianul) si fundasul Tânc (Luceafãrul Oradea). În amicalele din Antalya, Ripensia a jucat împotriva celor de la Daejeon Citizen (Coreea de Sud), Celik Zenica (Bosnia), Univ. Craiova 1948 (liga a III-a România) si Sibiv Novosibirok (Rusia).

ASU Poli Timisoara – Tratative non-stop
Miscãri de trupe serioase la echipa antrenatã de Cosmin Petrescu. Unii au plecat – Lazea la Soimii Lipova, Nicolescu în Australia, Gelu Velici în tratative cu ACS Energeticianul – altii vin Bg. Vasile de la Chindia Târgoviste, A. Manea de la Chindia Târgoviste, M. Ene de la Viitorul Constanta si Cristi Oros de la Zaria Bãlti (Rep. Moldova).

UTA – Cantonament acasã
Timp de 12 zile, fotbalistii antrenati de Ionut Popa s-au aflat într-un cantonament centralizat în Arad, dupã care a sustinut trei jocuri cu echipe din Ungaria.  Lista de achizitii este în continuare deschisã, printre noutãtile  echipei de pe malurile Muresului numãrându-se Melinte si Bocsan de la ACS Poli Timisoara, portughezul Alfaiate de la AFC Tubize (Belgia), paraguayezul Francisco Vera de la Petrolero (Bolivia).

Sportul Snagov – Schimbãri radicale
Liderul ligii a II-a are o nouã tripletã de antrenori Eugen Tricã (principal), Laurentiu Dinitã si Martin Tudor, ultimii doi, fosti jucãtori la Jiul Petrosani. Noile achizitii sunt V. Nicoarã (ACS Energeticianul), Gavrilas (Daco Getica Buc.), Danale si Chelaru (Polit. Iasi).

ACS Energeticianul Tg. Jiu – Deocamdatã, doi…
Douã nume sunt certe la ACS Energeticianul, portarul Teo Axinte (18 ani) de la CSM Lugoj si Rãzvan Gunie, revenit de la Luceafãrul Oradea.

”U” Cluj – Transfer sonor
Centenara echipã de sub Feleac, antrenatã de Bogdan Lobont, l-a achizitionat pe atacantul Mircea Axente (31 ani), adus de la Dinamo Bucuresti.

Petrolul Ploiesti – Si ei în Antalya!
Un lot de 25 de jucãtori se pregãtesc sub comanda lui Mugurel Cornãteanu în Antalya, cele mai notabile achizitii fiind Nicusor Puscas de la Dunãrea Cãlãrasi si armeanul Edgar Malakyan, venit de la FC Jetysu (Kazabotan).
GENU TUTU