Vacile maidaneze ajung la adãpostul de câini maidanezi

Vacile si caii din Lupeni, animalele care umblã libere pe strãzile din localitate, urmeazã sã fie preluate la adãpostul pentru câini pe care îl gestioneazã Consiliul Judetean Hunedoara. Asta, dupã ce autoritãtile din Lupeni nu mai stiu cum sã procedeze, mai ales cã amenzile pe care proprietarul animalelor le-a încasat sunt uriase. De altfel, omul, care s-a disponibilizat recent de la minã, nici nu a încasat sumele compensatorii, toate fiindu-i redirectionate cãtre amenzile pe care le-a luat fiindcã îsi lasã vacile si caii flãmânzi pe strãzi. Acum, însã, în scurt timp, animalele vor fi duse într-un adãpost adecvat si nu vor mai îndura frigul si nici nu vor mai mânca din containere.
„Am discutat cu cei de la  CJH si i-am rugat sã extindã acel ADI (n.r. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã), pe care o avem pentru câinii vagabonzi. Practic, ei gestioneazã foarte bine situatia câinilor vagabonzi si nu mai avem asa multi câini, asa cã i-am rugat sã extindem acel ADI sã ne ocupãm inclusiv de cai si vaci. Vom face asa încât sã avem un parteneriat cu ei si ei sã se ocupe. O sã plãtim în plus, o sumã de bani care ne va fi solicitatã si, încã de acum, directorul asociatiei, a solicitat masini în plus, pentru a putea transporta vacile”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Proprietarul animalelor le lasã libere si vacile, iar, mai nou, caii, umblã pe strãzi, mãnâncã pe unde apucã si nimeni nu i-a putut face nimic. Omul are amenzi uriase de achitat, însã, asta nu l-a fãcut sã renunte la ele.
„Are amenzi în jur de un miliard de lei vechi. S-a disponibilizat, dar nu a luat niciun leu din disponibilizare, cã a avut poprire, fie de la primãrie, fie de la alte institutii ale statului. Este un om care nu meritã respect, pentru cã îsi bate joc de animale”, a conchis primarul Lucian Resmeritã.
Cireada de vaci se înmulteste pe strãzi si nimeni nu a putut face nimic ani de zile. Acum, la adãpostul Consiliului Judetean va fi amenajat un spatiu pentru aceste animale si ele vor fi hrãnite corespunzãtor si îngrijite, pânã, poate li se va gãsi un proprietar.
Diana Mitrache

Advertisements