Ilie Pãducel, singurul primar care a pierdut alegerile trecute în zona Vãii Jiului, revine în fortã si în cadrul unei emisiuni la Mondo Tv, si-a anuntat candidatura la fotoliul pe care l-a ocupat timp de mai multe mandate.
Va candida la functia ce l-a fãcut cunoscut si pentru cã, crede în sansele sale de reusitã si pentru cã o parte dintre investitiile orasului s-au fãcut în anii în care acesta a condus urbea, lucru ce i-a adus, o datã în plus, popularitatea în rândul localnicilor. De la Cimpa la Tirici, din Rãscoala la Petrila, toatã lumea a auzit de Ilie Pãducel si fostul primar, consacrat cu acest apelativ, înaintea numelui de botez, promite revenirea sa spectaculoasã.
„Tinând cont cã, pânã în prezent, sunt sãnãtos si am putere de muncã, m-am gândit cã mai candidez în 2020. Voi candida la Primãria orasului Petrila si numai din dorinta de a rezolva unele probleme pe care nu am reusit  sã le rezolv pânã în 2016”, a spus Ilie Pãducel.
Fostul primar s-a retras o vreme de pe scena politicã, însã, oamenii nu l-au uitat, iar acum locuitorii orasului spun cã sunt gata chiar sã îi acorde, din nou, votul lor. Nu toti, însã multi au agreat ideea ca politicianul din estul Vãii Jiului sã revinã la primãrie.  „A fost primarul nostru. Am o pãrere bunã. Stiu cã a fost om gospodar. L-as mai vota. Îl cunosc de multi ani”, mi-a spus un petrilean.
„N-am nimic, nici împotrivã, nici pentru. Nu cred cã l-as mai vota. Nu prea a fãcut nimic nici actualul primar. As vrea oameni noi”, a replicat un altul. „Când a fost, a fãcut si el multe”, l-a contrazis un alt localnic.
„Îi  bun, dar e bun si cel pe care îl avem acum. Nu stim cum o sã alegem. Eu, la vot, merg cu toatã familia mea. Suntem multumiti. Si domnul Pãducel a fãcut, dar si cel pe care îl avem a fãcut”, afirmã o altã femeie, indecisã acum.
„E bine. Altceva nu am ce comenta. Dacã el vrea, e bine”, sustine un alt om.
„Am o pãrere bunã despre domnul Pãducel. Administratia a fost foarte bunã pe vremea lui. L-as mai vota, dacã ar candida”, a conchis un altul.
Tandemul Vasile Jurca si Dorin Curtean au fost împreunã pe toatã durata campaniei electorale în 2016 si ambii sunt acum în functiile de primar si viceprimar.
Aproape 48% din alegãtori au mers la vot în Petrila în 2016, iar dupã 20 de ani de mandat, Ilie Pãducel si-a încheiat mandatul. A pierdut în fata PSD, partid pe care tocmai l-a pãrãsit înainte de alegeri, cu 31, 32%, în timp ce Vasile Jurca, cel care a fost viceprimar în mandatul sãu, a câstigat 51,24% din sufragii.
Diana Mitrache