Dacã celebrul Drum al lui Bãsescu, botezat asa dupã ce fostul presedinte a girat  construirea lui pe vremea când era ministrul Transportului, nu se mai face, autoritãtile din Uricani vorbesc acum despre un alt drum pentru care cer bani.
Este un drum care ar lega Hunedoara de Gorj, prin Uricani, si care ar fi în avantajul celor ce cred cã singura arterã viabilã este cea din Defileul Jiului.
„Noi, am mers pe o solutie, planul B si am reusit sã determinãm, atât Consiliul Judetean Hunedoara, cât si Consiliul Judetean Gorj, printr-un protocol, sã ocolim 17 km, dar sã realizãm drumul judetean de la Valea de Pesti, pânã în comunã Runcu, Tismana”, a spus Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.
Drumul între Câmpu lui Neag si Herculane ar putea si el sã intre în calcule, dar o serie de avize au expirat si, ca sã primeascã finantarea, ar avea nevoie de altã rundã de acreditãri. Pânã atunci, însã, primarul din Uricani spune cã nu lasã nici ideea celuilalt drum, atâta doar cã si acesta are sanse de finantare peste vreo doi ani. „Este un alt drum, forestier acum si judetul Hunedoara are documentele destul de avansate. Spun doar cã sunt sanse ca la finalul anului viitor, dacã lucrurile merg bine, dacã nu sunt probleme, sã se dea autorizatia de constructie”, spune, optimist edilul. Orasul Uricani este acum în zona cea mai izolatã a Vãii Jiului si un astfel de drum ar deschide întreaga zonã. Ar fi în avantajul  turismului care are adepti în Vestul Vãii Jiului, iar ecologistii nu vor mai putea sã conteste construirea lui, pentru cã va fi construit în afara ariei protejate de  Parcul National Retezat.
Diana Mitrache