Salvamontistii din Petrosani primesc norma de hranã. Consiliul Local al municipiului Petrosani a decis majorarea sumei prevãzute pentru norma de hranã. Astfel, valoarea acestei sume creste la 45 de lei, conform prevederilor legale.
“Având în vedere importanta continuitãtii acestui serviciu pentru asigurarea securitãtii turistilor în zona de agrement Parâng si nu numai, propun Consiliului Local majorarea cu 1 februarie 2019 a cuantumului indemnizatiei de hranã la suma de 45 de lei, urmând ca indemnizatia de  periculozitate sã se acorde în cuantumul stabilit prin HCL nr. 6/2018”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.  Anul trecut, Consiliul Local al municipiului Petrosani a decis, tot în cazul salvamontistilor, ca sporul de pericol sã fie acordat strict în momentul în care acestia participã la actiuni de salvare.
“Având în vedere efectele negative pe care le are  aplicarea Ordonantei de Urgentã nr. 79/2017 asupra veniturilor bugetului local, propun prin prezentul proiect de hotãrâre ca  indemnizatia de periculozitate sã fie acordatã numai pe perioada activitãtii de salvare în munti, constând în cãutarea, acordarea primului ajutor medical si transportul accidentatului. Indemnizatia de hranã va fi acordatã în continuare”, arãta documentul aprobat anul trecut.
O reglementare din anul 2015, stabilea cuantumul indemnizatiei de hranã la suma de 35 de lei/zi/persoanã. Anul acesta, s-a decis majorarea la 45 de lei/persoanã/zi. În ceea ce priveste însã norma de patrulare, se mentine hotãrârea adoptatã anul trecut, si anume aceasta se acordã doar la interventii.
Monika BACIU