Bibliotecarul din Petrosani, Avram Iancu a fost „suntat” în antrenamentul pentru maratonul 6633. De fapt, omul nostru a postat, dupã câteva ore de când a plecat din Petrosani, pe pagina sa de socializare cu care tine legãtura cu fanii, cã Levente Polgar i-a luat sania.  Nesportive gesturile ambilor sportivi, care se presupune cã stiu ce este fair-play-ul si care acum s-au tigãnit pe singura sanie, cea pe care maratonistul Levente Polgar i-a împrumutat-o o vreme lui Avram Iancu. A fost lipsã totalã de fair play si din partea sportivului nostru din Valea Jiului, care l-a numit animal pe cel care a vrut, poate, doar sã îl ajute.
„Apel pentru cei din Bumbesti Jiu sau din Tg Jiu care aveti un cãrucior de butelie sau orice fel de cãrucior! Va rog ajutati-mã! Un „om” care se dovedeste ca este un caine si nu un om a venit si mi-a luat sania pe care mi-a împrumutat-o pentru 6633. Motivul? Pentru ca de ce am plecat spre Constanta?”
Asta a scris pe pagina sa de socializare bibliotecarul din Petrosani si mai apoi si-a continuat drumul, pe care s-a gândit ã meargã, dupã ce a primit sania de la Polgar. De altfel, si acesta din urmã a postat pe pagina de socializare un mesaj în care admitea cã i-ar fi împrumutat acea sanie lui Avram, mesaj ce ulterior a fost sters.
Interesant este, însã, faptul cã, dincolo de sportivitatea  si efortul acestor maratonisti, ei se tigãnesc în astfel de situatii, când ideea era sã se antreneze si sã fie buni, pentru cã oricum, singurul om din lume care a câstigat aceastã cursã de trei ori consecutiv este tot un român, dar acela e Tiberiu Useriu.
Nu se stie încã unde este sania cu care Avram Iancu a intrat în concurs anul trecut si ar fi urât sã constatãm cã acest maraton spre Marea Neagrã a fost gândit tocmai pentru a  gãsi pe cineva sã îi dea o astfel de sanie, una relativ scumpã si pe care sportivul din Petrosani,  probabil, nu si-o permite. Asta pentru cã miercuri anunta pe acelasi site de socializare cã are pe cineva care îi aduce o altã sanie. Din pãcate, nu am putut sã luãm legãtura cu Avram Iancu, care a reusit sã treacã de km 75, pânã miercuri la prânz.
Diana Mitrache