Spitalul din Lupeni are nevoie de medici

Nu vin medicii specialisti la spitale precum cele din Valea Jiului si primarii cautã solutii sã atragã specialistii, dupã ce au dotat spitalele pe diverse proiecte europene.  Este mare nevoie de ei si, pentru cã, în Straja spre exemplu, au venit mii de oamenii la schi, unul dintre posturile cerute fiind cel de ortoped. Nu se poate asigura permanentã la acest serviciu, dar, administratia a gãsit solutia, mai ales cã nu doar turistii au solicitat acest serviciu.
„Avem foarte multi pensionari cu boli, necazuri si trebuie ca spitalul sã le ofere ceea ce au nevoie, pentru cã au cotizat, la viata lor, la sãnãtate. Cãutãm acum ortoped si aprobãm sã fie gardã la domiciliu. Trebuia sã avem 4 ortopezi, dar spitalul nu poate face fatã si, pentru cã nu avem cum, din punct de vedere financiar, am gãsit varianta de gardã la domiciliu”, a spus Lucian Resmeritã , primarul municipiului Lupeni.
Nu doar ortopezii sunt cãutati, ci multi alti specialisti, iar posturile sunt în zadar scoase la concurs, periodic.
„Noi avem tomograf, dar, din pãcate, îl deserveste un doctor care nu are permanentã. Poate fi utilizat tot timpul, dar specialistul vine mai rar. Avem 10, poate chiar 15 posturi de medici specialisti scoase la concurs, dar nu ne vin. Avem pentru cardiolog, pentru ortoped concurs, dar nu vin”, mai precizeazã primarul.
Aproape 20 de milioane de lei au fost investiti prin proiectul de modernizare, reabilitare si dotare a Spitalului din Lupeni, iar peste 13 milioane sunt bani europeni. Sumele se regãsesc în cabinetele moderne, în dotãrile lor si în reabilitãrile ce s-au desfãsurat aici în ultimii ani. Si managerul spitalului spune cã acum cã ar avea nevoie si personal medical si aparaturã si cã toate sectiile sunt ultraperformante.
Diana Mitrache

8 comentarii la „Spitalul din Lupeni are nevoie de medici

 • 30 ianuarie 2019 la 19:32
  Permalink

  Orasul si spitalul din Lupeni are nevoie de medici si in special de primar….

  Răspunde
 • 30 ianuarie 2019 la 20:15
  Permalink

  S-a trezit si el dupa ce „dinozaurii” i-au fortat sa plece pe cei cativa medici tineri care si-au incercat norocul la Lupeni. …

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2019 la 01:39
  Permalink

  Schimbati directoarea ca pleaca si restul de doctori

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2019 la 08:06
  Permalink

  un medic tanar nu vrea numai un salariu decent el mai vrea sa lucreze intr-o echipa profesionista ,intr-un spital performant cu o conducere noua cu gandire libera,democrata nu cu o conducere veche inradacinata adanc in partidele politice,…….

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2019 la 08:09
  Permalink

  medicul tanar vrea sa lucreze pe aparate noi de ultima generatie,el vrea ca sa progreseze in meserie nu vrea sa hiberneze intr-un spitat de talia celuo din Lupeni de aceea nu sunt medici la noi in tara si nici nu vor fii de acum incolo

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2019 la 11:12
  Permalink

  Echipa de medici, care activeaza la Spitalul din Lupeni, care rezolva sute de cazuri, va multumeste pentru apreciere si va asigura de toata daruirea in acordarea serviciilor medicale populatiei din oras, din orasele vecine, precum si miilor de turisti din statiunea Straja. Nevoile medicilor in organizarea serviciului, nevoile de aparatura medicala, echipamente si dotari de ultima generatie sunt permanent trecute in referate de necesitate inregistrate la secretariatul spitalului, iar achizitionarea acestora se face in functie de posibilitatile de venituri si cheltuieli ale spitalului sau proiectele pe care le depune impreuna cu primaria pentru fonduri europene nerambursabile.

  Răspunde
  • 2 februarie 2019 la 00:22
   Permalink

   Serios!!!acorda servicii medicale miilor de turisti… ce-ai fumat?

   Răspunde
 • 1 februarie 2019 la 05:37
  Permalink

  Pai…, medicii noi si buni, sunt goniti de cei vechi… De exemplu, ultimul medic chirurg plastician…
  Pe de alta parte, un medic nu poate lucra de unul singur… Are nevoie si de asistente/asistenti medicali si sa nu se trezeasca ca, atunci cand are nevoie mai mare de acestia sa descopere ca sunt folositi de alti medici pentru ca nu sunt destui asistenti medicali…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.