Primãria Uricani a dat anunt al ziar prin care îsi avertizeazã locuitorii de riscul producerii unor accidente dacã vor zãbovi în prejma mai multor clãdiri din oras. Imobilele subrezite riscã sã se prãbuseascã în orice clipã, iar administratia se multumeste cu avertismentele în loc sã caute solutii.

Mai multe clãdiri din localitatea Uricani stau sã cadã din clipã în clipã, fie subrezite de hotii de fier vechi ori de vechime. Unele sunt proprietate privatã ori au statut neclar, iar altele sunt chiar ale primãriei. Administratia în loc sã uzeze de toate pârghiile pentru a-i constrânge pe proprietari sã le demoleze ori reabiliteze, a considerat suficient sã publice în presa Vãii Jiului un avertisment cu privire la pericol.

Astfel, clãdirile fostei EM Valea de Brazi, EM Câmpu lui Neag ori de la fosta Casã de Copii au risc ridicat de prãbusire. În aceeasi situatie este si Cinematograful Uricani ori constructii de la stadionul localitãtii. Primãria a interzis accesul localnicilor în zonele respective, însã în lipsa pazei este greu de crezut cã hotii de fier vechi vor sta la distantã de zonele periculoase. În urmã cu circa patru ani un bãietel de opt ani a murit strivit de tavanul unui bloc de locuinte care s-a prãbusit peste el în timp ce se juca. Atunci s-a descoperit cã blocul are un proprietar care ar fi trebuit sã limiteze accesul în jurul imobilului periculos. N-a fãcut acest lucru iar un copil a murit. Proprietarii au scãpat nepedepsiti. Tot la Uricani

un balcon aflat la ultimul etaj al unui bloc cãzut din cauza infiltratiilor si a stãrii avansate de degradare. Din fericire, atunci nu au fost înregistrate victime.

Maximilian Gânju