”Senatorul Cosmin Nicula mi-a promis cã mâine (astãzi – n.n.), ne vom întâlni, el aflându-se la deschiderea anului universitar, la Petrosani, pentru a stabili detaliile întâlnirii cu premierul Victor Ponta. Sã vãd dacã se tine de cuvânt. Dacã nu, voi iesi în fata cetãtenilor, a presei si voi spune” – a declarat primarul Petrilei, Ilie Pãducel, PDL.

Primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel, a folosit o metodã atipicã cerând ajutorul senatorului PSD de Valea Jiului, Cosmin Nicula, ca reprezentat al acestei zone la nivel înalt si ca politician ce face parte din partidul care are premierul. Primarul a intrat în direct la o emisiune televizatã si a cerut public senatorului sã-l sustinã în fata actualei puteri, respectiv Guvernului Ponta, pentru a continua proiectele începute si care au stagnat din lipsa finantãrilor.

”Senatorul Cosmin Nicula mi-a promis cã mâine (astãzi – n.n.), ne vom întâlni, el aflându-se la deschiderea anului universitar, la Petrosani, pentru a stabili detaliile întâlnirii cu premierul Victor Ponta. Sã vãd dacã se tine de cuvânt. Dacã nu, voi iesi în fata cetãtenilor si voi spune” – a declarat primarul Petrilei, Ilie Pãducel, PDL.

”Da, asa este, mâine mã voi întâlni cu Ilie Pãducel, la Petrosani, sã stabilim ce vom face, apoi vom merge împreunã la Bucuresti. În rest speculatiile cu teste date mie si ceea ce se mai spune, nu mã intereseazã” – a declarat Cosmin Nicula, senator PSD de Valea Jiului.

Interventia primarului PDL, Ilie Pãducel, pe lângã parlamentarul PSD, a fost rapid speculatã si în altã directie, respectiv cã dacã îi vor fi ascultate si împlinite dorintele pentru orasul sãu, Pãducel s-ar putea sã accepte sã fie social democrat – de data aceasta fãrã carnet pentru cã nu permite legea – cum a mai fãcut-o cu ani în urmã. Primarul Petrilei a fost de multe ori acuzat cã trece dintr-un partid în altul asa cum îi dicteazã interesele. Nu a negat acest lucru nici de aceastã datã, cã a fãcut ceea ce aducea bani Petrilei. ”Pe mine m-a interesat întotdeauna sã rezolv problemele orasului si mi-am asumat riscurile” – a repetat Ilie Pãducel ceea ce declara cu ani în urmã când a trecut de la PD la PSD si apoi înapoi la PD, ulterior PDL.

Ileana Firtulescu