Universitatea din Petrosani continuã sã încheie noi parteneriate de colaborare cu institutii academice din lume.  Rectorul Universitãtii din Petrosani a avut o întrevedere cu prof.univ. dr. ing. Radoje Pantovic, pro-decan al Facultãtii Tehnice din orasul Bor din Serbia,  întâlnire realizatã în cadrul programului de întâlniri româno-sârbe ale cluburilor  înfrãtite Rotary din Petrosani-Valea Jiului si Bor-Serbia.
Discutiile dintre cei doi reprezentanti ai lumii academice din Petrosani si Bor, au condus la dorinta comunã de a stabili toate legãturile interuniversitare optime pentru realizarea unor proiecte comune, folosind platforma educationalã, Erasmus Plus.
”Am fost onorat de vizita oaspetelui nostru de la Facultatea Tehnicã din orasul Bor din Serbia. Am convenit împreunã sã deschidem punti de colaborare academicã, pentru studenti si cadre universitare, sub egida programelor europene Erasmus+ si sunt convins cã  aceastã nouã relatie de parteneriat educational va fi una cu beneficii pentru cele douã universitãti”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.
Membrii cluburilor Rotary înfrãtite, respectiv cele din Petrosani-Valea Jiului- România si Bor-Serbia s-au întânit, zilele acestea în Valea Jiului, în cadrul unui program amplu de activitãti care a vizat pe de-o parte aprobarea agendei de activitãti comune pe 2019 si întâlnirea reprezentantilor delegatiei sârbe cu diferite grupuri de societate civilã si administratie localã din Valea Jiului. Programul comun pentru 2019, aprobat de toti membrii celor 2 cluburi prezenti la întâlnirea oficialã din 24 ianuarie, cuprinde întâlniri de lucru si demararea unui proiect al prieteniei atât la Bor cât si în Valea Jiului, precum si startul în schimbul de tineri între cele 2 comunitãti reprezentate.
Monika BACIU