O delegatie a consiliului local Vulcan va pleca într-o excursie care va avea loc în Dubai. Scopul vizitei îl constituie acumularea unor cunostinte despre implementarea unor proiecte administrative.

Consilierii locali de la Vulcan vor sã se plimbe la Dubai. Zilele trecute, legislativul vulcãnean a adoptat un acord de principiu prin care o delegatie sã participe la o conferintã internationalã care va avea loc în Emiratele Arabe Unite.

 “Este o conferintã cred cã este foarte binevenitã pentru managementul economic din cadrul institutiilor publice, strategii de practice europene si international pentru dezvoltarea situatiei economice din cadul unitãtilor administrativ teritoriale. Este o vizitã de specialitate si dacã consilierii considera este o sumã de 969 de euro pe persoana. Se organizeazã în Emiratele arabe Unite, în Dubai si este organizatã de cãtre Ministerul Afacerilor Externe”, declara Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Mai mult, consilierii sunt foarte entuziasmati de aceastã posibilã plecare în Dubai.

« Revine aceastã ofertã si eu o consider de bãgat în seamã pentru cã existã o serie întreagã de modalitãti de a realiza o strategie economicã la nivel de colectivitate. E bine sã avem în vedere si sã cunoastem experienta altor comunitãti locale si sã o aplicãm si la noi », a declarat Petru Hodor, consilier PSD Vulcan.

« Eu sunt solidar cu astfel de iesiri. Este foarte bine sã iesim sã vedem », a declarat Pompiliu Barbu, – consilier local PDL.

Excursia consilierilor va costa aproape 1000 de euro de persoanã. Din delegatie vor face parte doi consilieri si primarul municipiului Vulcan.

Cu ani în urmã, excursie esuatã, partial

În urmã cu câtiva ani, pe vremea când primarul municipiului Vulcan era Petru Hodor, s-a întrunit o delegatie care sã plece în Canada pentru a promova zona.

La momentul respectiv a fost vorba de o delegatie formatã din guvernatorul Vãii Jiului, Octavian Popescu, primarul (Petru Hodor), Angela Stoica si un ansamblu de copii din Dealu Babii. Toate forurile au aprobat plecarea delegatiei, mai putin ambasadã, care a respins viza copiilor din ansamblul respectiv. Astfel, la delegatie au participat Hodor si fostul guvernator. Angela Stoica si copiii au rãmas acasã.

« Ca urmare a invitatiei Asociatiei Românilor Canadieni din Toronto, beneficiind atât de sprijinul autoritãtilor locale si judetene, cât si de cel al sectorului economic local, a avut loc o actiune de promovare cultural-economica în Canada. Întâlnirile cu reprezentatii Camerei de Comert a Românilor din Toronto au avut ca rezultat concret si înfiintarea reprezentantei în Toronto a unei firme cu sediul în Valea Jiului”, se aratã în documentele de la acea vreme.

Raul IRINOVICI