Marius Surgent, deputat ALDE: Paramedicii de la Asociatiile Salvital vor fi preluati de cãtre Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã

Finantarea echipajelor SMURD de cãtre consiliile judetene si primãrii mai poate fi întâlnitã la nivel national doar în cazul a cinci judete.  Printre acestea se aflã si judetul Hunedoara fapt care a generat o serie de dezbateri atât la nivel local cât si la nivel  national. Mai mult, paramedicii care activeazã cadrul acestor asociatii au cerut de nenumãrate ori sã fie preluati de cãtre Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã (ISU). Într-o conferintã de presã sustinutã la Deva,  deputatul ALDE Marius Surgent a declarat cã aceastã problemã urmeazã sã fie transatã în Parlament, în acest sens urmând sã fie depus un proiect de lege.
”Anul trecut, în luna decembrie, împreunã cu colegii mei din mai multe judete, am initiat un proiect de lege menit sã rezolve aceastã situatie. Astfel  în judetele unde functioneazã atât Salvital cât si SMURD, paramedicii de la Salvital sã fie preluati de ISU.
Pe scurt legea prevede ca acolo unde paramedicii se aflã într-o astfel de situatie acestia sã fie preluati de cãtre  de Ministerul de Interne”, a precizat deputatul.
“Administratiile locale si judetene nu vor mai fi nevoite sã sustinã financiar aceste asociatii”.  Deputatul ALDE a subliniat si faptul cã sustinerea financiarã a paramedicilor care lucreazã în cadrul acestor asociatii de cãtre administratiile locale si consiliile judetene a generat de multe ori  dispute care nu-si aveau locul având în vedere faptul cã un astfel de serviciu este absolut necesar. “Au fost cazuri în care unele adminstratii locale din motive obiective au renuntat la plata cotizatiei cãtre Salvital fapt care a generat polemici de cele mai multe ori politice. Din punctul meu de vedere astfel de situatii trebuie sã înceteze mai ales cã vorbim de un serviciu care în anumite cazuri poate însemna sansa la viatã a celor care au fost implicati într-un accident rutier sau de altã naturã”, a spus Marius Surgent.
Inechitãtile salariale vor fi eliminate
Deputatul a mai precizat si faptul cã trecerea paramedicilor cadrul ISU va rezolva si inechitãtile salariale care existã la aceastã datã cadrul acestor servicii aflate administrarea asociatiilor de tip Salvital si cele aflate   cadrul ISU. “Printre doleantele exprimate de cãtre paramedicii care activeazã cadrul acestor asociatii s-a aflat de multe ori lipsa de echipamente sau inechitãtile salariale care existã de fapt   cadrul acestui serviciu. Mai exact, sunt diferente salariale  tre paramedicii care activeazã   cadrul ISU si cei care sunt preluati de cãtre aceste asociatii. Tocmai de aceea trecerea tuturor paramedicilor în subordinea ISU va rezolva si aceastã inechitate”, a mai spus deputatul.

Un comentariu la „Marius Surgent, deputat ALDE: Paramedicii de la Asociatiile Salvital vor fi preluati de cãtre Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã

  • 28 ianuarie 2019 la 20:33
    Permalink

    Domnule deputat ALDE , Marius Surgent , mai bine ati vorbi cu domnul Ministru al Energiei de la ALDE Anton Anton sa faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.