„A fost comunist si s-a dus. Eu stiu cine este. Fost secretar de partid”, a spus un domn din Petrosani.
Asa îl caracterizeazã unii dintre locuitorii Vãii Jiului pe Cosmin Nicula, cel care, acum multi ani a reprezentat Valea Jiului în Parlamentul României, ca senator. A ajuns în politicã din partea PSD, fiind cunoscut pentru diverse actiuni fanteziste, dar si acum în zona municipiului Petrosani mai sunt indicii ale trecerii sale pe aici. Nicula are încã un soi de firmã luminoasã, în zona în care mai multe partide politice au sigle, pe strada Nicolae Bãlcescu si, chiar un numãr de telefon lãsat acolo pentru a fi contactat. Nimeni din PSD nu s-a gândit sã desfiinteze acea reclamã la cabinetul senatorial, chiar dacã Nicula este de ani buni la Curtea de Conturi a României, unde ocupã functia de vicepresedinte. Asta, dupã 14 ani în care a fãcut politicã de stânga. Totusi, oamenii nu prea îl stiu pe la noi, chiar dacã panourile lui nu se lasã încã duse si pot atrage atentia oricui.
„Cosmin Nicula? Sunt luat prin surprindere. Nu stiu. O fi fost vreun parlamentar, precis. Nu am auzit de el, spun cinstit”, a afirmat un alt domn, care a recunoscut cã a si votat PSD. „Nu am auzit. Îmi pare rãu. Am fost la vot, dar nu am auzit de el. O fi senator, deputat, nu stiu. Îmi pare rãu”, a spus un alt intervievat. Altii si-l amintesc ca fiind unul dintre politicienii cu idei inedite, dar nepuse vreodatã în practicã „ A! Nicula, care a mai fost pe aici. A promis cã schimbã gara pe partea cealaltã pe la Jiu, dar nimic. Nu stiu dacã ce mai este, dar cred cã nu mai este parlamentar”, a spus un singur domn din câti am întrebat.
Cosmin Nicula a ajuns la Curtea de Conturi a României în 2014, dar în 2004, devenea deputat, dupã care a fost ales senator în 2008 si 2012. Prima iesire în politica mare la Bucuresti a rãmas celebrã pentru tentativele economistului Cosmin Nicula de a legaliza prostitutia.
Chiar dacã au trecut 5 ani de când nu mai este senator, iar în consecintã, cabinetul sãu senatorial nu mai existã, panoul publicitar încã nu a fost dat jos.
Diana Mitrache