”Andrei este foarte emotionat si fericit. Aceste mici bucurii pentru altii, înseamnã mult pentru el. Andrei a luat cu melodiile lui Fuego tot ce se poate obtine în concursuri, pânã la marele premiu. Eu mã bucur mult pentru bucuria lui. Este un vis de copil împlinit” – a declarat Magda Popa, mama tânãrului artist al Vãii Jiului.

Andrei Popa, din Petrosani, la cei 12 ani, a devenit un artist de valoare în categoria sa de vârstã: premii ca Grand Prix – Polonia, Marele Premiu – Festivalul National Voci de Copii, Aninoasa, Marele Premiu – Festivalul National Batca si Portativul Veseliei, Craiova, Mini Mister World 2007, vice Mini Mister World 2009 etc., roluri în opt filme muzicale alãturi de artisti de renume, rol principal în videoclipul ”Dans Tribal” etc., etc.

Cele peste 200 de concursuri la care a participat constituie pentru Andrei o experientã bogatã la cei 12 ani: succes, dar si realitãti dure, roade ale muncii, dar si nedreptãti, teste, evaluãri si autoevaluãri. L-am întrebat pe Andrei ce simte când este pe scenã si cum de îsi pãstreazã zâmbetul.

”Din toate astea am învãtat multe. Lumea artistilor e durã, pentru cã este concurentã mare si multi sunt buni. Când mã urc pe scenã mã gândesc la Fuego, pentru cã îmi place atitudinea lui seninã si pentru cã el cântã live, nu însealã publicul. Dar cel mai mult mã gândesc cã trebuie sã fiu cel mai bun, de fiecare datã, ca sã ajung ceea ce-mi doresc, un artist renumit”- vorbeste cu întelepciunea unui om mare, Andrei Popa.

Ieri, la Petrosani, unul din visurile lui Andrei s-a împlinit. Înainte de spectacolul de la Petrosani, Andrei s-a întâlnit cu artistul ”cu atitudinea seninã”, Fuego. De precizat cã Andrei Popa s-a lansat si a avut succes, cu douã melodii ale lui Fuego, respectiv ”Muzica e viata mea” si ”Colinzi pentru pãrinti”.

Cu prima piesã a luat tot ce se poate lua ca premii, respectiv premiul I, II, III si marele premiu, anul trecut la Voci de Copii – Aninoasa 2011. Multi apropiati ai tânãrului artist al Vãii Jiului sperau, ca dupã ce Fuego îl va cunoaste, va dori sã câte alãturi pe scena de la Petrosani.

”Andrei este foarte emotionat si fericit. Aceste mici bucurii pentru altii, înseamnã mult pentru el mai ales cã i-a plãcut întotdeauna Fuego, mai ales cãldura pe care o emanã acesta pe scenã, seninãtatea chipului si atitudinea luminoasã, cum spune Andrei. A dovedit-o si în aceastã situatie cã este asa si ca om. Nici nu cunoaste copilul si a stabilit aceastã întâlnire, care nu stim ce urmãri va avea. Vom vedea. Cert este cã Andrei a luat cu melodiile lui Fuego tot ce se poate obtine în concursuri, pânã la marele premiu. Eu mã bucur mult pentru bucuria lui, de acest vis de copil împlinit” – a declarat Magda Popa, mama tânãrului artist.

Aceastã întâlnire se putea realiza pânã acum, dar pãrintii lui Andrei Popa sunt oameni care cred cã valoarea trebuie sã recomande si mai cred cã „investitia în copii este cea mai valorosã investitie, pentru cã lasi cu adevãrat ceva în urma ta. Si ce este mai de pret, decât sã lasi un OM”… Ideea recomandãrii a apartinut fostului lider de sindicat Costel Postolache, acum prim-vicepresedinte de partid, care impresionat de vocea lui Andrei si de palmaresul acestuia, cunoscându-i visul, l-a sunat direct pe Fuego, care a stabilit întâlnirea.

Cât de putin le trebuie unor tineri, un gest minor pentru altii, pentru a-i face cu adevãrat fericiti!

Ileana Firtulescu