Simpozioanele studentesti organizate la Universitatea din Petrosani aduc  vizibilitate institutiei de învãtãmânt  superior. Acelasi rationament este valabil si în cazul participãrii  studentilor petrosãneni la simpozioanele organizate în tarã sau chiar peste hotare.
Este o traditie deja ca în luna mai la Universitatea din Petrosani sã fie organizate mai multe simpozioane. Pentru ca acestea sã fie un succes, pregãtirile se fac încã de pe acum.
“Studentii vor lucra cu cadrele didactice în asa fel încât sã participe la simpozioanele studentesti care vor fi în luna mai, sã participe la simpozioanele nationale organizate de cãtre alte universitãti din tarã, dar si la simpozioane  internationale. Avem traditia, ca în fiecare an, în luna mai sã organizãm simpozioanele studentesti si aceastã traditie o continuãm si o dezvoltãm. La aceste simpozioane participã din ce în ce mai multi studenti nu numai de la universitatea noastrã, ci si din tarã si este un prilej de a ne face cunoscuti în rândul studentilor din România. Ne dorim ca studentii nostri sã cunoascã activitatea din alte centre universitare si am avut rezultate bune, studentii nostri au obtinut premii la simpozioanele organizate în tarã. Numele universitãtii noastre se regãseste si în alte centre universitare si se regãseste pozitiv, chiar lãudabil”,  a spus prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
În plus, cadrele didactice universitare alãturi de studenti vor participa si la simpozioanele internationale.
“Avem în vedere sã participãm la conferinte internationale unde avem deja traditie si la alte conferinte la care vom merge pentru prima datã, tocmai pentru a ne face cunoscuti si a vedea care este stadiul pregãtirii stiintifice a specialistilor din alte tãri. Aceste parteneriate nu au rolul de a ne face doar mai vizibili, dar au si rolul de a ne aduce un plus de cunostinte”,  a mai spus sursa citatã. La fiecare din cele trei facultãti ale Universitãtii din Petrosani se organizeazã, în luna mai a fiecãrui an, simpozioane studentesti.
Monika BACIU