Judetul Hunedoara este beneficiarul unui dispecerat integrat prin intermediul cãruia se gestioneazã apelurile de urgentã sosite prin intermediul numãrului unic 112. CJMSU Hunedoara este primul si singurul dispecerat din tarã care are în componenta sa reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, ai Serviciului Judetean de Ambulantã, ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului Judetean de Politie si ai Serviciului Public Salvamont.
Prin înfiintarea dispeceratului integrat s-a urmãrit eficientizarea utilizãrii resurselor umane si materiale si a procedurilor de lucru specifice în cazul  gestionãrii situatiilor de urgentã, a acordãrii  asistentei medicale de urgentã si a primului ajutor calificat în faza prespitaliceascã. S-a avut si se are în vedere îmbunãtãtirea interventiei în situatii de urgentã la nivelul judetului si realizarea unui management unitar de preluare a cazurilor la nivel judetean prin scãderea timpului de interventie.
Evenimentul anivesar dedicat împlinirii a cinci ani de existentã a fost marcat printr-o conferintã de presã si o expozitie de tehnicã de interventie specificã fiecãrei structuri din componenta centrului integrat.
La întâlnirea cu presa au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, administratorul public Costel Avram, prefectul judetului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, subprefectul Dorel Bretean, dr. Valeria Filimon, managerul Serviciului Judetean de Ambulantã, lt.col. Claudiu Achim, prim adjunct al ISU Hunedoara, col. Robert Vîtã, inspector sef IJJ Hunedoara, cms. sef. Ovidiu Bîrlea, inspector sef IJP Hunedoara, Ovidiu Bodean, sef Serviciu Public Salvamont Hunedoara.
Mai jos, vã prezentãm câteva date importante legate de functionarea CJMSU Hunedoara, o investitie realizatã de Consiliul Judetean Hunedoara:  CJMSU Hunedoara gestioneazã cu succes aproximativ 100.000 apeluri de urgentã/an (sursa: www.sts.ro);
În Centru sunt instalate linii specifice pentru preluarea evenimentelor sesizate de cãtre cetãteni aflati pe raza judetului Hunedoara prin intermediul Serviciului National Unic Apeluri de Urgentã 112 si, în functie de particularitãtile evenimentelor, gestionarea acestora în sistem integrat.
– program de functionare – non stop, 24h/24h – 7 zile/7 zile;
– 5 ani de functionare cu 0 secunde întrerupere servicii în slujba hunedorenilor si a celor ce tranziteazã judetul;
– în acest moment, din punct de vedere functional si tehnic CJMSU reprezintã o performantã greu de egalat la nivel national;
– este unul dintre cele mai moderne si bine dotate dispecerateintegrate din România;
– beneficiazã de toate tipurile de comunicatii prin: cablu, fibrã de sticla, radio, GSM, comunicatii prin satelit;
– beneficiazã de propriile surse alternative de energie electricã ce asigurã autonomie  în alimentarea cu energie electricã;
– spatiile interioare asigurã necesarul de functionare în conditii specifice situatiilor de urgentã;
– investitie de aproximativ 2.000.000 euro (clãdire nouã, dotãri + echipamente)
– suprafatã construitã 700 mp;
– de-a lungul timpului, CJMSU a primit aprecieri de bunã practicã din partea reprezentantilor institutiilor din sfera situatiilor de urgentã si partenere din alte judete si Bucuresti, care au vizitat centrul.
– aprecieri de bunã practicã s-au obtinut si din partea domnului Raed Arafat secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgentã si a domnului Teodor Melescanu – Ministrul Afacerilor Externe.
În cadrul Centrului Judetean pentru Managementul Situatiilor de Urgentã functioneazã si Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei destinat coordonarii operatiunilor asociate situatiilor de urgentã produse la nivelul  judetului Hunedoara. Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei se activeazã în situatii de urgentã de amploare si complexitate deosebite si este compus din personal al tuturor institutiilor care fac parte din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã Hunedoara.
Biroul de presã