41 de persoane si-au pierdut viata pe sosele din judetul Hunedoara. În domeniul rutier, politistii hunedoreni au desfãsurat actiuni care au vizat principalele elemente care genereazã risc rutier, rezultatele acestor activitãti concretizându-se în reducerea numãrului accidentelor rutiere grave.
Pe drumurile publice din judetul Hunedoara,  s-au produs 209 accidente rutiere grave (mai putine cu 21 fatã de anul 2018 ), soldate cu decesul a 41 persoane  si rãnirea gravã a altor 240 persoane.
“Principalele cauze de producere ale accidentelor rutiere înregistrate în perioada mentionatã anterior, au fost vitezã neadaptatã la conditiile de drum; nerespectarea regulilor de circulatie de cãtre pietoni; neacordare prioritate pietoni”, aratã IPJ Hunedoara.
În copul reducerii riscului rutier si a cresterii gardului de disciplinã rutierã în cursul anului 2018, efectivele de politie rutierã din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara au organizat 1692 actiuni preventiv-reactive, ocazie cu care au constatat 435  de infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.
De asemenea s-au constatat si aplicat 38.904 de sanctiuni contraventionale, din care  38.902 pentru nerespectarea regulilor privind circulatia pe drumurile publice  (pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere).
În perioada supusã analizei efectivele de politie rutierã, au retinut în vederea suspendãrii exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule 2.771 permise de conducere si  au retras 910 certificate de înmatriculare, pentru defectiuni tehnice sau alte abateri
Monika BACIU