Abia în 1 februarie, minerii si administratia se întâlnesc sã afle când va fi ziua în care vor primi bani în plus la salariu. Este vorba despre sporurile ce se calculeazã în baza salariului minim pe economie, salariu care a crescut din prima zi a acestui an.
De altfel, vinerea trecutã a avut loc o primã întâlnire la sediul Complexului Energetic Hunedoara, iar acum s-a stabilit doar o comisie.
„Vineri am avut o primã întâlnire cu comisia de negociere, în care am cerut aplicarea coeficientilor de ierarhizare si a sporului de pericol, cât mai rapid posibil. S-a format o comisie mixtã administratie – sindicate, care sã studieze nomenclatorul si impactul acestei majorãri si urmeazã sã ne întâlnim pe data de 1 februarie, datã la care sperãm sã stabilim si viitoarea datã de aplicare a acestor elemente”, a spus Darius Cîmpean, presedintele sindicatului Muntele.
Angajatii Complexului Energetic Hunedoara primesc bani în plus la salarii de fiecare datã când creste venitul minim. Sporul de pericol, în cazul celor de la CEH, este de 72% din salariul minim pe economie, iar coeficientii de ierarhizare se aplicã odatã cu cresterea salariului minim, iar rolul lor este ca, în cazul în care creste salariul minim, iar oamenii nu au calificãri, sã nu primeascã mai multi bani decât cei calificati superior lor.
Complexul Energetic Hunedoara are datorii uriase, care, în toamna anului trecut, potrivit declaratiilor senatorului Cristian Resmeritã, erau de 3,4 miliarde de lei, aproape un miliard de euro, cifra datoriilor fiind formatã din cele clasice, cãtre furnizori, ori la bugetul de stat, dar si din cele 1,6 miliarde de lei, însemnând amenzi pe care CEH le-a primit ca urmare a neîndeplinirii conditiilor de mediu.
Diana Mitrache