Specializãrile de la Universitatea Petrosani, corelate cu piata muncii

Specializãrile Universitãtii din Petrosani sunt adaptate la cerintele de pe piata muncii. Corelarea se face însã cu dificultate, pentru cã nu poate fi schimbatã programa universitarã la fel de usor precum se schimbã tendintele de pe piata muncii.
Existã însã ajustãri ale programei, care fac specializãrile sã se plieze pe ceea ce se cere pe piata fortei de muncã. Pentru a fi la curent cu toate noutãtile din domeniu, reprezentantii Universitãtii Petrosani sunt în contact cu angajatorii.
“Noi suntem permanent în contact cu angajatorii si cu ceea ce se cere pe piata fortei de muncã. Ideea de a crea noi specializãri mai atractive pentru piata fortei de muncã nu este foarte simplã pentru cã trebuie sã avem niste acreditãri de la Agentia Românã pentru Asigurarea Calitãtii în Învãtãmântul Superior, care în acest an ne vor reacredita toate masteratele si tot în acest an avem acreditarea scolilor doctorale si tot ce înseamnã domeniile din cadrul masteratelor si a scolilor doctorale. Este o perioadã destul de încãrcatã si în cadrul acestor acreditãri cãutãm, în primã fazã, sã adaptãm planurile de învãtãmânt la cerintele pietei fortei de muncã”, a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.
În decursul anilor, au fost discipline la care s-a renuntat. Altele au fost înlocuite cu noi domenii de studii.
“Dacã am constatat cã anumite discipline trebuie schimbate sau redenumite sau chiar înlocuite, vom face acest lucru si vom pune alte discipline de care chiar au nevoie absolventii când se duc în productie. În anul 2020 urmeazã acreditarea institutionalã, la 5 ani, noi fiind o Universitate acreditatã cu grad de încredere ridicat, maxim ceea ce se poate în universitãtile din România”, a mai spus sursa citatã.
În acest mod, Universitatea din Petrosani si-a mentinut, în urma evaluãrilor de specialitate, certificãrile la cele mai înalte standarde.
Monika BACIU

3 comentarii la „Specializãrile de la Universitatea Petrosani, corelate cu piata muncii

 • 22 ianuarie 2019 la 14:44
  Permalink

  Da, ce sa zic, veniti la UPET daca vreti sa beti din PET….pam-pam

  Răspunde
 • 22 ianuarie 2019 la 14:57
  Permalink

  Titlul e una si continutul ne spune altceva.Dupa 90 scoala din.deal nu fost corelata niciodata cu piata muncii.Pana atunci avea legatura cu activitatea miniera,dupa e o nava in deriva l care i a murit carmaciul.

  Răspunde
 • 22 ianuarie 2019 la 15:22
  Permalink

  hot pesedist in tot felul de CA-uri. Jeg, lingau.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.