Parângul a fost asaltat, în aceste zile, de sute de schiori, gata sã încerce zãpada proaspãt cãzutã. Sunt bãtute si amenajate toate pârtiile si cei din administratia localã vorbesc despre o bandã transportoare, care le va folosi mai ales copiilor ce învatã sã schieze la baza sportivã din Parâng.
Asta, pentru cã sezonul de schi este la maxim si, în acest an,  pentru prima datã, s-a vorbit despre folosirea instalatiilor din munte la capacitate maximã.
„Toate pârtiile sunt pregãtite. În fiecare week-end sunt turisti foarte multi. În plus, pe vacantã, toatã statiunea a fost la capacitate maximã. Ne-a ajutat si vremea, pentru cã stratul de zãpadã este de aproximativ 1 m. Toate instalatiile functioneazã si suntem la faza la care, spre eu, în urmãtoarea  sãptãmânã, sã montãm si banda transportoare pentru copii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. În Parâng, cea mai cãutatã  pârtie este pârtia B, cu o lungime de 3200 de metri, cu un grad ridicat de dificultate, pe prima portiune. Urmeazã apoi pârtia A, cu o lungime de 350 de metri, pe care se poate schia, Europarâng, deasemenea practicabilã, pe o lungime de 600 de metri, pârtia de sub telescaun, de 375 de metri, cea de pe Saivane de aproape  1 km, iar dacã nu mergeti la schi, atunci puteti chiar sã vizitati în statiune zona cu igluuri, construitã pe Slima, la finele sãptãmânii  trecute, de mai multi temerari, care au vrut sã vadã cum se construieste un adãpost în acest loc, din zãpadã si cum se poate locui o noapte în el.
Diana Mitrache