Parângul asteaptã turistii

Parângul a fost asaltat, în aceste zile, de sute de schiori, gata sã încerce zãpada proaspãt cãzutã. Sunt bãtute si amenajate toate pârtiile si cei din administratia localã vorbesc despre o bandã transportoare, care le va folosi mai ales copiilor ce învatã sã schieze la baza sportivã din Parâng.
Asta, pentru cã sezonul de schi este la maxim si, în acest an,  pentru prima datã, s-a vorbit despre folosirea instalatiilor din munte la capacitate maximã.
„Toate pârtiile sunt pregãtite. În fiecare week-end sunt turisti foarte multi. În plus, pe vacantã, toatã statiunea a fost la capacitate maximã. Ne-a ajutat si vremea, pentru cã stratul de zãpadã este de aproximativ 1 m. Toate instalatiile functioneazã si suntem la faza la care, spre eu, în urmãtoarea  sãptãmânã, sã montãm si banda transportoare pentru copii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. În Parâng, cea mai cãutatã  pârtie este pârtia B, cu o lungime de 3200 de metri, cu un grad ridicat de dificultate, pe prima portiune. Urmeazã apoi pârtia A, cu o lungime de 350 de metri, pe care se poate schia, Europarâng, deasemenea practicabilã, pe o lungime de 600 de metri, pârtia de sub telescaun, de 375 de metri, cea de pe Saivane de aproape  1 km, iar dacã nu mergeti la schi, atunci puteti chiar sã vizitati în statiune zona cu igluuri, construitã pe Slima, la finele sãptãmânii  trecute, de mai multi temerari, care au vrut sã vadã cum se construieste un adãpost în acest loc, din zãpadã si cum se poate locui o noapte în el.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Parângul asteaptã turistii

 • 30 ianuarie 2019 la 08:25
  Permalink

  E foarte frumos, dar cu ce ne ajuta pe noi locuitorii din Petrosani? Stim ca proprietarii de cabane fac profituri frumoase, dar locuitorii din Petrosani prin taxele si impozitele lor sustin drumul catre Parang, canalizarea pentru parang, salubrizarea pentru parang, telescaunul din Parang, Salvamontul din Parang…
  La atatea contributii ale locuitorilor ar fi necesare cateva raspunsuri la cateva intrebari:
  Cate locuri de munca au fost create? Cati tineri muncesc in Parang cu carte de munca? Care sunt sumele lasate in Parang de turisti? Care este numarul de turisti? Care sunt impozitele platite de cabanieri? In ce cuantum?
  Vrem indicatori ca sa stim daca mai are rost sa suportam ca si contribuabili aceasta fantezie turistica sau ar trebui ca administratia sa se indrepte spre lucruri serioase, investitii in locuri de munca in oras, si sa lase dezvoltarea Parangului pe seama celor care fac profituri de pe urma lui.
  Nu este corect ca asa zisii investitori din Parang sa devina milionari pe spezele bugetului local construit din banii fiecaruia dintre noi, fie angajat, fie pensionar.
  Raspunsuri?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.