Ambele pârtii sunt practicabile în pasul Vâlcan si statiunea,  la care se ajunge din municipiul Vulcan, a fost locul ideal pentru toti cei care vor sã schieze si sã nu fie aglomeratie.
Autoritãtile locale spun cã s-au gândit la toate aspectele si, de la asigurarea unei gustãri, pânã la amenajarea pârtiilor, dar si a transportului în statiune, toate sunt puse la punct.  „Se poate schia pe amândouã pârtiile care sunt acum în Pasul Vâlcan. Aceasta este o noutate,  de anul acesta. Avem cartele, asa încât se schiazã foarte usor si nu se mai stã la rând la bilete. La Apres Ski sunt asteptati cât mai multi turisti, cu vin fiert, ceai cald, mici gustãri. De sãptãmâna aceasta ar trebui sã porneascã si pârtia de snowtubing, aceasta fiind  iar o noutate”, a precizat viceprimarul din Vulcan, Cristian Merisanu.
Si, mai mult, în acest loc, pentru cã iarna  nu este accesibil masinilor, drumul de acces în  statiune este transformat în pârtie de sanie, fiind una dintre cele mai lungi de acest fel.  „Specific zonei pasului Vâlcan este cã foarte multi copii se pot bucura de traseul de pe drum cu sania, sau cu bobul.  Ei preferã sã facã o urcare cu gondola, sã coboare pe drum si astfel au o pârtie de aproape 5 km de sanie, ceea ce cred cã nu oriunde se gãseste. Pe de altã parte, accesul în statiune e facil. Se ajunge cu masina la telegondolã, iar în 8 minute orice turist este în statiune”, mai spune viceprimarul.
Telegondola din acest loc a fost inauguratã în luna februarie, acum 8 ani, iar de atunci si pânã acum  s-a tot vorbit despre faptul cã locul nu este unul care sã atragã turistii. Asta, desi nu este aglomerat, iar investitia, numai în telegondolã au costat, pânã în 2011, peste 33 de milioane de lei.
Diana Mitrache