Anul trecut a fost unul încãrcat pentru pompierii petrosãneni. Potrivit bilantului prezentat de ISU, pompierii de la Detasamentul de Pompieri din Petrosani au fost solicitati sã intervinã în 4367 de cazuri.
În anul 2018 s-au înregistrat douãzeci si unu victime: 16 persoane rãnite (5  adulti si 1 copil) si 5 persoane decedate (adulti), fatã de anul trecut când s-au înregistrat unsprezece  victime: 7 persoane rãnite (7  adulti) si 4 persoane decedate (adulti). În anul 2018 au fost înregistrate 280 incendii la locuinte, situatie ce determinã continuarea eforturilor asupra intensificãrii actiunilor practice si responsabilizãrii cetãtenilor asupra riscurilor la care se expun în cazul nerespectãrii mãsurilor si regulilor de prevenire a incendiilor.
Una din cele mai dificile interventii ale pompierilor petrosãneni a fost la blocul din Petrila. În data de 13 septembrie a fost aplicat planul rosu de interventie ca urmare a  producerii unui incendiu în localitatea  Petrila, str. 8 Martie, la un bloc de locuinte. Incendiul a izbucnit pe casa ascensorului, fiind evacuate 60 persoane iar 6 persoane au fost transportate la U.P.U. Petrosani.
Monika BACIU