Un minor de 16 ani din municipiul Lupeni este cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de furt, dupã ce a atacat o femeie si i-a furat poseta.
În fapt, luni dupã amiaza Politia Municipiului Lupeni a fost sesizatã de o femeie în vârstã de 58 de ani despre faptul cã, în timp ce se deplasa cãtre domiciliu, pe strada Trandafirilor, din municipiul Lupeni, a fost ajunsã din urmã de un tânãr, care i-a smuls poseta de pe umãr, dupã care a fugit. Reclamanta a precizat cã în posetã se aflau 160 de lei si mai multe obiecte personale.
În cauzã, politistii au întocmit dosar penal, iar în  urma activitãtilor investigative întreprinse au stabilit cã un minor în vârstã de 16 ani, însotit de un alt minor, în vârstã de 17 ani, ambii din Lupeni, au urmãrit partea vãtãmatã din zona magazinului unde aceasta si-a fãcut cumpãrãturile, iar când femeia  s-a apropiat de scara blocului, minorul în vârstã de 16 ani   a deposedat-o de posetã.   Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infractiuni, politistii vã recomandã sã vã luati mãsuri de precautie, mai ales când circulati noaptea, la ore târzii, pe strãzi pustii sau neiluminate.  Nu purtati în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacã observati cã sunteti urmãriti, nu ezitati sã cereti ajutor trecãtorilor de pe stradã. Este important sã vã pãstrati  calmul. Neintrând în panicã, veti putea sesiza cu multã claritate intentiile agresorului, posibilitãtile de apãrare sau de actiune pentru a scãpa din zona de influentã a acestuia. Dacã sunteti victima unei agresiuni, încercati sã retineti multe semnalmente ale autorului si anuntati de îndatã politia; sporiti astfel sansele de identificare, prindere si pedepsire a agresorului.