În fermele de pãsãri din judetul Hunedoara, dar si în magazinele, ori supermarketurile din aceastã parte a tãrii nu au ajuns ouã infestate cu insecticid.
Este declaratia pe care o sustin, cu probe, reprezentantii Directiei Sanitar- Veterinare si de Sigurantã a  Alimentelor din Hunedoara, dupã mai multe controale tematice si de verificare ec au avut loc periodic. „Pot sã vã spun cã, în niciun supermerket din judet, ori pe piete, nu au ajuns ouã contaminate. Am avut, pe tot parcursul anului 2018, dar si de la începutul acestui an, controale tematice în fermele de pãsãri de la noi, dar nu am gãsit deloc probleme. La noi, în Hunedoara nu sunt foarte multe ferme, însã sunt de dimensiuni mari si, dacã în ferme nu s-a gãsit un astfel de insecticid, nici în magazine pot sã spun cã nu au ajuns ouã din fermele la care s-au depistat astfel de probleme. Populatia poate sta linistitã din acest punct de vedere”, a spus dr Leontin Stelian  Laslãu, sef  al Serviciului control oficial sãnãtate animalã.
Peste 4,2 milioane de ouã contaminate cu o substantã interzisã au fost descoperite într-o fermã din localitatea Drãgãnesti Vlasca, de cãtre inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman. Ouãle erau contaminate cu „Fipronil”, o substantã interzisã în Uniunea Europeanã,  un insecticid folosit pentru a  combate furnicile, gândacii, puricii, cãpusele, termitele, coropisnitele, gãrgãritele si alte insecte. Astfel de substante, însã,  nu au fost deloc folosite la noi, în fermele de pãsãri din judetul Hunedoara si nici nu sunt, potrivit inspectorilor sanitari, eficiente.
Diana Mitrache