A crescut salariul minim pe economie si, ca atare, anumite sporuri ce sunt calculate având la bazã acest salariu, trebuie sã creascã. Veniturile angajatilor ar urma sã creascã, însã, la finele acestei sãptãmâni, sindicatele se întâlnesc cu administratia pentru a stabili aceste cuantumuri si posibilitatea de acordare a lor. Asta, pentru cã situatia economicã de la complexul hunedorean este una dificilã.
„Avem vineri prima întâlnire de negociere pentru aplicarea articolelor din contract, care privesc  coeficientii de ierarhizare si mãrirea sporului de pericol. Conform contractului, noi trebuie sã ne întâlnim si sã stabilim data de aplicare. În mod clar, vineri nu se va stabili, pentru cã trebuie fãcute calcule, stiutã fiind situatia noastrã economicã”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
În plus, pentru a cere sã le fie respectate mai multe drepturi, sindicatele spun cã au cerut sã discute si la Ministerul Energiei cu cei în mãsurã.
„Marti, sãptãmâna viitoare, am cerut o întâlnire la Guvern pentru a  discuta probleme legate de CCM, pentru a negocia mai multe drepturi din CCM. Noi încercãm, ca prin întâlniri, sã aducem în atentie problemele cu care ne confruntãm în cadrul entitãtilor care produc energie pe bazã de cãrbune”, mai sustin sindicalistii.
Complexul Energetic Hunedoara are datorii uriase, care, în toamna anului trecut, potrivit declaratiilor senatorului Cristian Resmeritã, erau de 3,4 miliarde de lei, aproape un miliard de euro, cifra datoriilor fiind formatã din cele clasice, cãtre furnizori, ori la bugetul de stat, dar si din cele 1,6 miliarde de lei, însemnând amenzi pe care CEH le-a primit ca urmare a neîndeplinirii conditiilor de mediu.
Diana Mitrache