Sindicalistii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara cautã solutiile legale pentru a trece la manifestãri de protest, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Complexul Energetic Oltenia.  Energeticienii de la termocentrala Mintia se solidarizeazã cã colegii lor de la Complexul Energetic Oltenia. Angajatii societãtii energetice din judetul Gorj au declansat greva generalã, fiind nemultumiti de conditiile de salarizare.

“Având în vedere protestul aflat în desfãsurare la Complexul Energetic Oltenia si faptul cã pentru siguranta Sistemul Energetic National se apeleazã zilnic la importuri de energie  electricã de peste 1500 MWh, membrii Sindicatului Solidaritatea Hunedoara din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, se solidarizeazã cu aceastã manifestare a salariatilor din CEO”, aratã o informare a Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
Sindicalistii hunedoreni considerã cã politica de falimentare a producãtorilor de energie electricã pe bazã de cãrbune, dusã de oficialii Ministerului Energiei este principalul motiv care a  alimentat starea de  nemultumire a salariatilor din CEO, precum si situatia economico-financiarã în care se aflã societatea, fapt ce a creat o serie de nemultumiri legate de nivelul de salarizare al  angajatilor.

“Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cautã solutii legale de a trece la manifestãri de protest  pentru a sustine în semn de solidaritate revendicãrile colegilor din CEO. Ministrul Energiei, domnul Anton Anton trebuie sã vinã urgent cu solutii pentru asigurarea SEN, dar si  pentru a reduce dependenta României la importul de energie electricã, o primã mãsurã fiind înfiintarea  mixului energetic la  producãtor. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara recomandã salariatilor CEO sã nu ia în considerare amenintãrile venite din partea administratiei si a ministerului, dar sã rãmânã în zona de legãturã cu acest protest spontan, pentru a nu oferi portite legale în care protestatarii sã fie sanctionati”, mai aratã Sindicatul Solidaritatea Hunedoara. Angajatii Complexului Energetic Oltenia au  întrerupt lucrul, cerând majorarea salariilor, vouchere de vacantã si reducerea vârstei de  pensionare. Situatia nu este mai bunã nici la Complexul Energetic Hunedoara,  societate ale cãrei datorii cresc galopant.
Monika BACIU