Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a anulat o licitatie a ApaServ Valea Jiului pentru reabilitarea sistemelor de apã si canal din municipiul Lupeni.
La finalul anului trecut  asocierea Vires Construct SRL – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce SLU, prin lider de asociere VIRES CONSTRUCT SRL a formulat o contestatie împotriva rezultatului procedurii, aferent lotului 2 si a “procesului/elor – verbal/e de evaluare a propunerii financiare, raportului procedurii, precum si a tuturor actelor subsecvent/e emiterii raportului procedurii, acte emise de APA SERV VALEA JIULUI SÔ, în procedura, licitatie deschisã, organizatã pentru atribuirea unui contract având ca obiect „Reabilitare aductiune, retele de apã si canalizare în UAT Lupeni”. Societãtile au  solicitat Consiliului anularea actelor atacate si obligarea entitãtii contractante la reluarea procedurii, prin reevaluarea ofertei sale.
Dupã ce au analizat documentele depuse la dosar, cei de la CNSC au decis în favoarea asocierii de firme.
“Admite contestatia depusã de VIRES CONSTRUCT SRL si dispune anularea adresei de comunicare privind rezultatul evaluãrii propunerii financiare nr. 41.376/28.11.2018, si a procesului – verbal de evaluare a ofertelor financiare nr. 4, înregistrat cu nr. 41.341/28.11.2018, în partea vizând respingerea ofertei asocierii Vires Construct SRL – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce SLU pentru lotul 2. Obligã entitatea contractantã ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, sã continue procedura de evaluare a ofertei asocierii Vires Construct SRL – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce SLU pentru lotul 2, cu luarea în considerare a aspectelor analizate, pornind de la premisa cã evaluarea acestei oferte nu a fost finalizatã, asa cum s-a mentionat, în motivare”, aratã decizia CNSC.
Contractul „Reabilitare aductiune, retele de apã si canalizare în UAT Lupeni” are o valoare totalã de peste 42 de milioane de lei.
Lotul al doilea, cel care a fost contestat prevede „reabilitare retele de apã pe o lungime de aproximativ 8,5km; construirea statiei de pompare a apei potabile Stefan; reabilitare retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 4,1km; construirea unei statii de pompare a apelor uzate Lupeni Est; procurare si montaj apometre”.
Doar aceastã componentã a contractului are valoarea de 14.506.677 RON si nu include sumele reprezentând ,,cheltuieli diverse si neprevãzute”.
Monika BACIU