E oficial. Nu mai plãtim apã de ploaie

Apa meteoricã nu va mai fi taxatã populatiei. Este oficial si, potrivit unui comunicat remis presei de reprezentantii Apa Serv Valea Jiului, acest lucru este valabil pentru toti abonatii casnici.
„Apa Serv Valea Jiului informeazã abonatii sãi cã, potrivit intentiei actionarilor companiei de apã, nu se va mai percepe de la clientii persoane fizice contravaloarea costurilor pentru evacuarea apei meteorice evacuate.
Mãsura urmeazã sã intre în vigoare imediat dupã aprobarea deciziei de modificare a Regulamentului de Functionare al Apa Serv Valea Jiului. Regulamentul se va modifica în urma hotãrârilor Consiliului judetean Hunedoara si Consiliilor Locale, dupã avizarea în structurile ADI Apa Valea Jiului si dupã avizarea de cãtre ANRSC. Precizãm cã decizia de scutire de la plata colectãrii, transportului, epurãrii si evacuãrii apelor pluviale se va aplica exclusiv populatiei, pentru persoanele juridice se va utiliza acelasi sistem de facturare ca si pânã în prezent”, se aratã în comunicat.
Mai mult, scade si tariful pentru canalizare. Acelasi comunicat precizeazã cã „potrivit prevederilor Codului Fiscal, începând cu 1 ianuarie 2019, TVA- ul pentru serviciul de canalizare scade de la 19% la 9%”. Guvernul României a aprobat, în ultimele zile ale anului trecut, Ordonanta de urgentã nr 114/28  decembrie 2018, ce prevede excluderea acestei taxe, iar dacã este sã luãm în calcul cât de mult au plãtit locuitorii Vãii Jiului, dupã inundatiile si ploile torentiale de anul trecut, acest lucru nu poate fi  decât în avantajul populatiei. Agentii economici, însã, nu vor fi scutiti.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „E oficial. Nu mai plãtim apã de ploaie

 • 14 ianuarie 2019 la 22:51
  Permalink

  Dupa ce a jefuit populatia de bani, cu plata apei meteorice, Apaserv o da cotita. Dati banii luati populatiei pentru apa meteorica, retroactiv, chiar daca nu va convine!!!

 • 15 ianuarie 2019 la 10:58
  Permalink

  Acest lucru propus, de ne-plata a apei de ploaie, este complet gresit. Prelucrarea apei de ploaie impreuna cu apa reziduala(menajera) COSTA, iar costurile probabil vor fi platite de Primarii, adica tot de catre cetateni. Din pacate o masura populista, menita doar sa induca in eroare populatia platitoare. Ar fi fost bine daca v-ati fi gandit la cresterea veniturilor operatorilor de apa, multi in stare financiara jalnica.

 • 15 ianuarie 2019 la 11:28
  Permalink

  În tara asta pl?tim ?i aerul pe care îl respiram poluat, asa ca s? nu v? mire ca pl?tim apa de la Dumnezeu. Asa tara, asa conduc?tori.

Comentariile sunt închise.