De luni, studentii de la Petrosani reîncep cursurile. Campusul este pregãtit, chiar dacã ninge si temperaturile sunt scãzute.  De toate s-au ocupat cei de la Universitatea din Petrosani, care spun cã în sãli si  în cãmine  temperaturile sunt reglate de la finele sãptãmânii ce a trecut, iar zona campusului a fost deszãpezitã si va fi mentinutã în stare perfectã pe toatã perioada.
„Noi suntem pregãtiti, chiar dacã ninge, chiar dacã sunt alte fenomene meteo. Am curãtat toate strãzile si accesul la Universitate, în parcãri, ca si drumurile de legãturã cu orasul sunt curãtate. Noi pregãtim totul, în asa fel încât studentii sã vinã, de luni, la cursuri. De asemenea, în cãmine avem cãldurã, încãlzim de sâmbãtã, spatiile de învãtãmânt în asa fel încât luni, studentii sã nu rabde de frig în amfiteatre si laboratoare si putem spune cã suntem pregãtiti”, a declarat prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universitãtii din Petrosani.
Campusul universitar cuprinde mai multe clãdiri si spatii, atât  pentru cursurile  studentilor, cât si pe  laboratoare, iar spatiile de cazare sunt la nun nivel optim. Toate sunt gata, iar vacanta, chiar si pentru  studentii basarabeni, s-a încheiat. Se apropie sesiunea, asa încât, de luni, fiecare îsi va pune în ordine toate cursurile si laboratoarele.
Diana Mitrache