Statistica întocmitã de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara aratã cã pe parcursul anului 2018, nu mai putin de 13.545 de militari au fost prezenti în stradã, la misiunile de mentinere a ordinii publice.
Semnificativ este faptul cã pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice nu au fost înregistrate  tulburãri ale ordinii de drept sau confruntãri între participantii la manifestãrile publice si fortele de ordine. Totodatã au fost executate 143 misiuni de interventie cu 13,49 % mai multe misiuni decât în anul precedent, pentru aplanarea unor conflicte, de sprijin la producerea unor situatii de urgentã sau în sprijinul Politiei.
În anul 2018 jandarmii au executat 6.911 misiuni de mentinere a ordinii publice folosind 13.545 jandarmi, o parte dintre misiuni fiind alãturi de politisti dar si cu patrule independente.
”Toate aceste misiuni au dus la scãderea ratei infractionalitãtii stradale cu un procent de 6% fatã de anul precedent si cresterea gradului de sigurantã al cetãtenilor, fapt rezultat din analizele întocmite în comun cu I.P.J. Hunedoara. De asemenea, jandarmii  s-au implicat activ în vederea asigurãrii unui climat de ordine si sigurantã în zona institutiilor de învãtãmânt, unde au fost executate peste 1.000 de actiuni independente la cele 36 de licee si scoli generale date în responsabilitate, care însumeazã peste 21.000 elevi din învãtãmântul preuniversitar”, informeazã IJJ Hunedoara.
Misiuni antiteroriste
Militarii au derulat alãturi de politistii S.I.A.S. din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Hunedoara, aproape 200 de misiuni, care au vizat obiective de importantã deosebitã, precum si locuri cu public numeros, în scopul descurajãrii unor eventuale atacuri teroriste.
Prezenta jandarmilor s-a fãcut simtitã si în statiunile montane din judet, fiind executate 2.519 misiuni de mentinere a ordinii publice. Pe linia aplicãrii prevederilor legale au fostconstatate 210 fapte de naturã penalã cu 187 autori identificati. De remarcat este cã 131 fapte de naturã penalã au fost constatate în cadrul dispozitivelor independente, iar 79 au fost constatate în comun cu efectivele de politie sau alte institutii. Jandarmii hunedoreni au dat 1.442 sanctiuni contraventionale, valoarea acestora fiind de peste 450.000 lei si au executat 1.229 mandate de aducere, emise de cãtre instantele de judecatã sau parchetele de pe lângã acestea. ”Centrul Integrat Judetean de Interventie Hunedoara,
Având la bazã planul de colaborare promovat si încheiat de Consiliul Judetean Hunedoara, cu participarea altor institutii, si-a dovedit eficienta în gestionarea situatiilor de urgentã si a tuturor evenimentelor de interes operativ ce au apãrut la nivelul judetului în sistem integrat, în cadrul unei structuri operationale”, se mai aratã în bilantul IJJ Hunedoara. În ceea ce priveste protejarea fondului forestier, jandarmii au desfãsurat independent sau în cooperare cu alte institutii 330 de actiuni, pe timpul cãrora au constatat 82 fapte ilegale (contraventii si fapte penale), au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 100.000 lei si au ridicat în vederea confiscãrii 172 metri cubi material lemnos. De asemenea au fost desfãsurate 147 de actiuni pentru protejarea fondului cinegetic, pe timpul cãrora au constatat 10 fapte ilegale care au constat în: nerespectarea regimului armelor si munitiilor; practicarea vânãtorii fãrã a fi însris în asociatia de vânãtoare; vânãtoarea în afara perioadelor legale de vânãtoare; braconaj cinegetic. 
Maximilian Gânju