Zona centralã din Petrosani, la mâna proprietarilor

Pentru cã sunt proprietari pe mai multe zone centrale din Petrosani, asa-zisii investitori au lãsat zona centralã a orasului de izbeliste.
Un teren viran, doar îngrãdit cu o plasã de sârmã, vara nãpãdit de bãlãrii si iarna acoperit de mormane de zãpadã, este ceea ce vede oricine în zona zero a municipiului. Alãturi o clãdire cândva cu bulinã rosie, stã nedemolatã si nefolositã si toate în zona centrului orasului. Nimeni nu poate face nimic si cei din primãria Petrosani spun cã totul este la mâna proprietarilor, care nu se grãbesc sã facã nimic.
„Despre Hotelul Central nu stim mare lucru. E un teren privat. Noi am fãcut anul trecut niste solicitãri si ei au curãtat terenul. Fiecare face cum crede pe domeniul lui. Pot sã îl lase asa cât vor ei”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Pentru terenul situat lângã clãdirea vechii poste, si ea abandonatã pentru a fi demolatã, dar ulterior reabilitatã, când a dispãrut bulina rosie, dar tot nefolositã,  taxele si impozitele sunt la zi. Asa se face cã, la un simplu calcul, pentru suprafata de 1.216 mp din centrul Petrosaniului, pe care  cândva era un vechi hotel, ce aducea un iz de istorie, dupã felul cum era construit, proprietarul, reprezentantul unei firme din Hunedoara plãteste aproape 1000 de lei pe an. Taxa i-ar putea fi majoratã, ca sã fie fortat cumva sã renunte la bãlãrii, dar nimeni nu s-a gândit la asta.
Proprietarii acestor terenuri nu au fost niciodatã trasi la rãspundere. De vechea postã, clãdire ce apartinea de Romtelecom, nu s-a mai ales nimic, iar chioscurile din apropierea ei sunt aproape pãrãsite. Si toate, în zona zero a orasului, desi, aici, ar fi  trebuit sã se ridice, încã de prin 2007, un hotel de patru stele. Investitorul, care are actiuni la SIF Banat s-a rezumat, însã, doar la a demola vechiul hotel si la a împrejmui terenul viran, care an de an este nãpãdit de bãlãrii, iar de curând a cumpãrat si clãdirea vechii poste, pe care spunea cã o va demola.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Zona centralã din Petrosani, la mâna proprietarilor

 • 11 ianuarie 2019 la 12:19
  Permalink

  zonele sarace ‘sunt studiate’ de o gramada de investitori care doresc productie la costuri cat mai mici….TRW a deschis fabrica la Roman ..Yazaki la Caracal…Autoliv la Onesti….Bosch la Simeria…Leoni pe Dealurile Bistritei….si exemplele sunt destule…..insa un investitor mai studiaza alaturi de zona infrastructura si „dorinta” oamenilor de a muncii …..unde Valea Jiului nu prea sta bine…..Si in prezent Skoda si VW studiaza zone din Romania…..

  https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwib-LTFv-XfAhXRk4sKHbfYBGcQFjACegQIBRAB&url=http%3A%2F%2Fwww.automarket.ro%2Fstiri%2Fromania-intra-pe-lista-scurta-de-optiuni-pentru-noua-uzina-skoda-din-estul-88349.html&usg=AOvVaw3PDDSoq16-p4L_tsT4Rgxj

 • 12 ianuarie 2019 la 11:06
  Permalink

  Asta cu administratia n are ce sa faca e o mare minciuna. Repetata de fiecare data cand unui pseudojurnalist in pana de subiecte ii cad sub ochi ditai cladirea si balariile din centrul orasului.
  Se pot stabili obligatii ale proprietarilor sub sanctiunea anularii dreptului de proprietate.
  Pana la urma sunt platitori de impozite. Vizavi de cladirea Postei, se poate argumenta ca avansarea starii de degradare va ajunge sa compromita siguranta trecatorilor.
  Aspectul urmanistic poate constitui si el un argument.
  Chiar suntem luati de prosti !
  Au armate de functionari in primarie! Sa caute solutii, nu scuze!

  Cat despre articol, la fel de slab ca toate celelalte sub semnatura sotiei dlui Mitrache.
  Multa greata, dna. Mitrache. Mai luati cu lamaie.

Comentariile sunt închise.