Vrei sã înveti sã aluneci pe pârtie cu o placã de schi, sã faci trick-uri, ori sã devii cel mai bun, pentru a participa, în martie, la competitia dedicatã snowboard-erilor? Nu trebuie decât sã mergi, de la finele acestei sãptãmâni, la Straja.
Va fi locul ideal de a învãta, alãturi de alti începãtori, sã schiezi, dar nu cu schiurile, ci cu placa. Toate sunt  posibile, dupã ce mai multi tineri au pus bazele unei astfel de tabere, inedit fiind faptul cã  lectiile le iei de la unii dintre cei mai buni  snowboard-eri din tara noastrã. Boarding Nation Snowboard Camps se numeste tabãra lor si organizatorii spun cã asteaptã cât mai multi doritori.

„Avem o tabãrã la care asteptãm de la începãtori, pânã la cei ce stiu sã facã ture de freestyle, freeride, pe pârtii neamenajate, în spatele casei si încercãm sã învãtãm cât mai multe. Avem instructori atestati pentru asa ceva. Prima tabãrã începe de duminicã, 13 ianuarie si, de-a lungul acestui sezon, vom avea 6 tabere”, a spus Ionut Matei, organizatorul taberei. Cu ajutorul instructorilor Boarding Nation, calificati si atestati în aceastã meserie si, dupã o metodologie universalã bine studiatã, elevii descoperã secretul alunecãrii pe zapadã. Progresul în  snowboard este, spun organizatorii taberei,  puternic influentat de învãtarea corectã a ceea ce ei numesc abecedarul. Procesul de învãtare este structurat pe mai multe clase, de la începãtori pânã la avansati si fiecare nivel superior este influentat de deprinderile motrice  acumulate anterior.

„Noi nu putem promite nimãnui cã va fi extraordinar, pentru  cã fiecare om are  capacitãtile sale si depinde dacã esti mai sportiv, ai sanse sã  progresezi mai repede. Dar, la noi, din tabãrã, toatã lumea pleacã cu progres, învãtat. Având 5 sau 6 ore pe zi, fiind si în grup, în colectiv, fiecare încearcã sã fie mai bun decât colegul sãu si asa se învatã mai bine, decât singur”, mai spune Ionut, pe care  l-am gãsit pe pârtie. Straja este locul  perfect pentru astfel de sporturi, iar organizatorii taberei spun cã un mare avantaj în procesul de învãtare îl constituie locatia, pentru cã tabãra este situatã chiar pe  pârtia Constantinescu. Domeniul schiabil din Straja oferã echipei Boarding Nation climatul ideal pentru initiere si perfectionare, iar douã parcuri vor fi functionale acolo.  Doritorii se pot  înscrie în aceastã tabãrã, pe pagina lor de socializare la linkul https://www.facebook.com/events/561008681030840/, dar cei care vin la Straja trebuie sã stie cã, fiecare tabãrã începe de duminicã, pânã vineri.
Diana Mitrache