Transportul local ar trebui subventionat, asa încât toti oamenii din Valea Jiului sã poatã circula cu un maxi taxi. Haralambie Vochitoiu, unul dintre consilierii judeteni, sustine cã acum sunt oameni care rãmân lefteri dupã ce fac naveta si achitã datoriile curente, iar pentru asta le cere sprijin primarilor sã caute o solutie comunã.

„Se vrea ca în 2020 sã avem tramvai, ori troleibuz prin Valea Jiului, dar pânã atunci, trebuie sã ne gândim la ce facem azi. Sunt oameni care îsi fac calcule cu privire la banii de maxi taxi de mâine, de sãptãmâna viitoare. Eu O sã merg cãtre Consiliul Judetean si o sã-i rog pe cei din conducere sã gãsim o solutie, ca asa cum sponsorizãm în fiecare sedintã, douã, trei, sapte asociatii de diverse ocupatii, sponsorizãm hobby-uri la diversi domni si doamne, sã subventionãm si transportul în comun interurban si urban al Vãii Jiului. Asta pentru cã oamenii fac naveta si distantele sunt lungi”, a declarat Haralambie Vochitoiu,consilier judetean PPDD.

Vochitoiu a declarat cã este constient cã pretul biletului e dat de pretul la pompã al combustibililor, dar „nu e normal sã lãsãm oamenii lefteri, dupã ce fac naveta”. Asta pânã va fi realizatã aici, în 2020, o linie de tramvai.

Diana Mitrache