INSEMEX vrea dublarea numãrului de cercetãtori

Activitatea celor de la INSEMEX este cunoscutã si recunoscutã pe plan mondial. Unul din obiectivele INSEMEX  vizeazã sustinerea performantei actorilor economici pe lanturile globale de valoare.
Aceasta presupune, printre altele, cresterea impactului activitãtilor economice printr-un un transfer mai bun de cunoastere si de expertizã între cercetare si mediul economic. Strategia îsi propune sã creascã relevanta economicã a cercetãrii prin dezvoltarea de noi tehnologii, produse si servicii, impulsionând parteneriate între actorii economici si cei din mediul de cercetare si stimulând activitãtile economice care se sprijinã pe inovarea derivatã din cercetare
În acest sens, oficialii institutului doresc “dublarea numãrului total de cercetãtori pânã în 2020 prin asigurarea unei cresteri rapide si sustenabile, numerice si calitative, a resurselor umane din cercetare, dezvoltare si inovare” si “dezvoltarea unor organizatii de cercetare performante, capabile sã sustinã programe stiintifice de anvergurã, prin mecanisme de finantare institutionalã bazate pe proceduri de monitorizare si evaluare în acord cu bunele practici internationale”.
Un alt obiectiv este cresterea contributiei românesti la progresul cunoasterii de frontierã. Astfel, în strategia creionatã de cei de la INSEMEX pentru perioada 2019 – 2022 se propune cresterea vizibilitãtii internationale a cercetãrii si dezvoltãrii experimentale românesti. Pentru atingerea obiectivului va fi nevoie de o mai bunã  integrare a cercetãtorilor în initiativele, parteneriatele si programele stiintifice internationale; de atragerea cercetãtorilor performanti si formarea cercetãtorilor de vârf; de sustinerea infrastructurilor de cercetare si de cresterea gradului de  utilizare si a accesului la  acestea; precum si de  formarea masei critice de cercetãtori în domeniile stiintifice cele mai  promitãtoare.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „INSEMEX vrea dublarea numãrului de cercetãtori

  • 12 ianuarie 2019 la 19:54
    Permalink

    e clar si cvj a urmat exemplul prost spun eu al gd sau zvj si incepe sa cenzureze sau sa scrie la comanda ca in vremea fripturistei firtulescu….stimata redactie oare raducu sorinel sau artur gaman cotizeaza de nu au voie sa fie deranjati?poate vedeti situatia de rahat in care au ajuns docea si rosuleasca tocmai pentru cenzura si scris aricole omagiale….pacat cronica parea o publicatie serioasa …pina ieri

Comentariile sunt închise.