Dalele de beton de pe centrul civic al municipiului Petrosani au de suferit dupã fiecare sezon de iarnã. Investitia realizatã pe bani europeni are nevoie, în fiecare an, de lucrãri de reparatii.
Dalele de granit se sparg, se umflã, si „danseazã”. Oficialii administratiei locale sustin cã lucrãrile de reparatii vor începe atunci când conditiile meteo vor permite.
“În aceastã perioadã, având în vedere conditiile meteo, nu se poate efectua lipirea dalelor. Avem în vedere remedierea situatiei în primãvarã sau si mai repede, dacã ne va permite vremea sã intervenim”, sustin reprezentantii  administratiei locale de la Petrosani.  În urmã cu 9 ani, în luna decembrie a anului 2010 a fost semnat contractul de finantare  aferent proiectului “Reabilitare zonã pietonalã si parcuri în centrul municipiului Petrosani – proiect individual inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbanã: revitalizarea centrului civic al municipiului Petrosani”. Obiectivul general al proiectului  a constat în îmbunãtãtirea  infrastructurii rutiere si a zonelor verzi în zona centralã a municipiului Petrosani, cu scopul îmbunãtãtirii calitãtii vietii, creãrii cadrului  propice dezvoltãrii socio-economice durabile, încurajãrii dezvoltãrii  sectorului privat autohton.
În urma investitiei de 17.277.091,50 lei a fost reabilitatã zona pietonalã cuprinsã între Piata Victoriei si Parcul Comunitatea Europeanã. Zona pietonalã cuprinsã între Piata Victoriei si Parcul Comunitatea Europeanã a fost reabilitatã prin amenajarea pavajului cu dale de granit si piatrã cubicã, amenajarea zonelor verzi si a utilitãtilor. Valoarea totalã a proiectului implementat de Primãria  municipiului Petrosani a fost de 17.277.091,50 lei, cu TVA inclus, din care valoarea finantãrii  nerambursabile a fost de 13.629.203,74 lei, sumele provenind prin Programul Operational Regional 2007-2013.
Monika BACIU