Investitorii privati si administratia localã îsi dau mâna pentru functionarea turismului

Investitorii privati au înteles cã fãrã implicarea lor, turismul din statiunea montanã Parâng nu poate functiona în conditii optime. Acestia vin sã completeze eforturile depuse de administratia localã.  Autoritãtile locale de la Petrosani sustin cã în munte cea mai mare problemã este cea a locurilor de parcare.
„Avem douã inconveniente. Unul este legat de lipsa terenului si apoi, proprietãtile de acolo sunt proprietãti private. Primãria nu are si nici nu a avut teren în domeniul public. Dar, existã solutii. Sunt acum cam 400 de locuri de parcare pe domeniul privat. Nu vom putea rezolva probabil, niciodatã un numãr de parcãri acolo sus si atunci ne gândim la un alt mijloc de transport, cum este transportul în comun de jos”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  În acest sens, cei de la Complexul Hotelier Rusu au luat decizia de a pune la dispozitia turistilor care vin în acest sezon de iarnã în statiunea Parâng, 150 de locuri de parcare, în parcarea situatã sub sala de evenimente Rusu Grand Ballroom.  Acestea vor fi puse la  dispozitia turistilor cu titlu gratuit, în lunile ianuarie, februarie si martie. Administratorii Complexului Hotelier Rusu informeazã cã parcarea este deszãpezitã si oferã un acces facil la telescaunul TS3 care face legãtura cu domeniul  schiabil Parâng. De asemenea, reprezentantii Hotel Rusu precizeazã cã locurile de parcare din parcarea principalã a hotelului, undeva la 50, vor rãmâne cu taxã, în limita locurilor  neocupate de clientii cazati aici. Pentru acestia, parcarea este un serviciu gratuit oferit de gazde.
Monika BACIU

2 comentarii la „Investitorii privati si administratia localã îsi dau mâna pentru functionarea turismului

 • 10 ianuarie 2019 la 19:54
  Permalink

  Ar trebui sa se uneasca cabanierii din Parang si sa faca parcari multe si mari (sa fie gratuite) pentru a se dezvolta statiunea si ei vor avea de castigat financiar pe alta parte . Pot ceda terenul si sa-l niveleasca apoi sa toarne asfalt si in timp vor avea de castigat toti .

  Răspunde
 • 11 ianuarie 2019 la 09:21
  Permalink

  ramai vita incaltata la tevile tale nu mai ,,niveleste,, terenurile din parang

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.