Unul din obiectivele edililor pentru acest an este finalizarea grãdinitei IG Duca.
Au trecut mai bine de 10 ani de la începerea lucrãrilor, iar edificiul nu a fost finalizat nici pânã în ziua de astãzi. Mai sunt lucrãri de fãcut, cel putin în ceea ce priveste partea de interior a clãdirii. Tot în sectorul educatiei infantile s-ar putea construi si crese. Însã la Petrosani nu este cazul, dat fiind faptul cã numãrul copiilor este în continuã scãdere.
“Sperãm sã terminãm grãdinita anul acesta. Nu luãm în calcul realizarea unei crese din mai multe motive: unul din motive este faptul cã deocamdatã nu sunt foarte multe cereri pentru o cresã, nu cã nu ar fi nevoie, însã mamele cu copii au acel concediu pentru cresterea copilului pânã la vârsta de 2 ani, iar dupã 2 ani putem sã îi înscriem la grãdinitã. Din pãcate si la Petrosani, numãrul de copii scade. Pe termen mediu nu se impune realizarea unei crese”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
De altfel, copiii începând cu vârsta de 2 ani pot fi înscrisi la grãdinitã. La Petrosani existã un astfel de acord cu reprezentantii unitãtilor de învãtãmânt prescolar.
Monika BACIU