Angajatii Primãriei Petrosani vor beneficia de normã de hranã. Este o prevedere legislativã adoptatã de Guvern.
Potrivit legii, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va acorda aceastã normã de hranã la toatã lumea la fel. Fiecare angajat va beneficia de circa 300 de lei ca normã de hranã în fiecare lunã.
“Suma pentru fiecare angajat este de 300 si ceva, ori 12 luni. Suma rezultatã va fi acordatã la fel la fiecare angajat. La politia localã cuantumul stabilit pe zi este altul si atunci aceastã normã de hranã va fi acordatã pe mai putin de un an. Lor li se va da 4 luni iar la ceilalti angajati 12 luni, dar suma va fi la fel”, sustine Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Bugetarii vor primi indemnizatia de hranã începând cu 1 ianuarie 2019, care va fi plãtitã odatã cu drepturile salariale aferente acestei luni – adicã banii vor fi primiti efectiv în luna februarie.
Asadar, pentru cã, cel putin deocamdatã, Guvernul nu a mai emis o nouã Ordonantã care sã suspende pentru 2019 prevederile Legii salarizãrii, începând cu 1 ianuarie, toti bugetarii vor primi lunar, la salariu, indemnizatia de hranã. Aceasta se calculeazã în functie de  salariul minim, reprezentând anual douã salarii  minime brute pe tarã. Astfel, tinând cont cã de la 1 ianuarie 2019 salariul minim este de 2080 lei, înseamnã cã indemnizatia de hranã primitã pentru 2019 de bugetari va fi de 4160 lei brut, adicã 347 lei/lunar impozitati.
Monika BACIU