Un consilier judetean Hunedoara, membru al PPDD, vrea ca banii pentru spitalul din Deva, care este unul judetean, sã nu mai vinã decât de la primãria din Deva. Asta pentru cã spitalele din restul judetului abia fac fatã cheltuielilor, iar pentru asta le cere sprijin primarilor din Hunedoara.

Haralambie Vochitoiu, în calitate de consilier judetean din Hunedoara cere Consiliului Judetean Hunedoara sã opreascã finantarea spitalului din Deva de la buget. Asta pentru cã, spune politicianul din Valea Jiului, aceastã unitate medicalã ar putea fi sustinutã si de la bugetul municipiului Deva, iar banii de la Consiliul Judetean s-ar putea împãrti la toate spitalele din Hunedoara. „Municipiul Deva ar putea sã preia spitalul judetean, iar de la Consiliul Judetean Hunedoara, banii care ajung doar la Deva, un spital cu 617 paturi, sã fie împãrtiti la toate spitalele din judet, proportional cu numãrul de paturi. Spitalul din Deva, în proportie de 90 la sutã deserveste municipiul Deva si ar fi echitabil”, a declarat Haralambie Vochitoiu, presedintele PPDD Hunedoara, consilier judetean.

Vochitoiu spune cã acum edilii din Deva dau banii de la buget pe proiecte avangardiste si sãnãtatea nu e o problemã pentru ei. „Deva e un oras cu un buget foarte mare, uneori chiar mai mare decât al Consiliului Judetean. Deci municipiul Deva ar putea sã preia spitalul.           E pãcat ca oamenii sã moarã cu zile cã nu au bani de tratament în spital, iar banii consiliului local Deva sã fie dati pe fântâni arteziene, cântãtoare, sensuri giratorii supraestimate. Sã-si facã si nave cosmice, dacã le rãmân bani, dupã ce dau la spital, dar nu asa”, a mai spus Vochitoiu.

Pentru reusita demersului sãu, Vochitoiu intentioneazã sã cearã sprijin tuturor primarilor din orasele judetului Hunedoara, care au spitale si care ar putea sã agreeze o astfel de finantare de la judet.

Diana Mitrache