20 din 100 de beneficiari ai venitului minim garantat presteazã muncã în folosul comunitãtii.  La Petrosani, numãrul persoanelor care beneficiazã de acest ajutor si care ar trebui sã presteze diferite activitãti este de circa 100. Numai cã în aceastã perioadã, când a fost nevoie de interventie pentru înlãturarea zãpezii au venit la lucru circa 20 de beneficiari ai venitului minim garantat.  În paralel, firma care a câstigat contractul de deszãpezire se ocupã de curãtarea strãzilor si a  trotuarelor. A trecut circa o lunã de la cãderile masive de zãpadã care au blocat municipiul, iar în multe locuri încã troneazã mormanele de zãpadã si gheatã.

“Nu îi mai amendez pentru cã stiu ce au de fãcut, dar e vorba si de prioritãti. Prioritatea noastrã a fost aceea de  a nu avea niciun drum blocat si în paralel s-au ridicat, cât s-a putut, si mormanele de zãpadã. Lucrurile au mers un pic mai greoi, dar la  cantitatea de zãpadã care a fost lucrurile s-au desfãsurat bine, mai ales în perioada în care a nins. Cei de la VMG au pe lunã un anumit numãr de ore pe care trebuie sã îl facã si asta nu înseamnã 8 ore pe zi. Din 100 de oameni care sunt la VMG, doar 20 pe zi vin”,  a spus Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
De altfel, firma a fost si amendatã cu suma de 10.000 de lei pentru cã nu si-a îndeplinit  obligatiile contractuale, respectiv pentru faptul  cã în termen de  48 de ore de la oprirea ninsorii nu a degajat toate drumurile.
Monika BACIU