Un bãrbat din Uricani s-a ales cu un dosar penal si ordin de protectie, dupã ce si-a amenintat concubina cã o omoarã.  Incidentul vine dupã ce cu o zi înainte politistii au emis ordin de protectie unui alt  bãrbat din Vulcan care  si-a amenintat concubina.
În fapt, Politia Orasului Uricani a fost sesizatã marti noaptea de cãtre o femeie în vârstã de 32 de ani, din Uricani, despre faptul cã fostul sãu concubin, în vârstã de 25 de ani, a amenintat-o si a provocat distrugeri unei usi, cu o secure.
“La fata locului s-a deplasat un echipaj de politie care a identificat reclamanta, aceasta declarând verbal cã s-a refugiat la o vecinã de frica fostului sãu concubin, care a amenintat-o cu acte de violentã si cu moartea. Acesta avea asupra sa o secure, cu care a provocat distrugeri unei usi de la palierul etajului unde cei doi locuiesc, dupã care a plecat, însã a continuat sã o ameninte pe femeie prin intermediul SMS-urilor”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara. Bãrbatul recalcitrant a fost identificat  de cãtre politisti la domiciliul mamei sale si condus la sediul Politiei, pentru cercetãri.
În cauzã, politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice si au întocmit dosar penal, în functie de probatoriul si de actele de sesizare  existente putând fi extinse cercetãrile si cu privire la comiterea altor fapte de naturã penalã.  Totodatã, politistii au emis un ordin de protectie împotriva bãrbatului, pe o perioadã de 5 zile.  Cu doar o zi în urmã politistii din Vulcan au fost nevoiti sã emitã un ordin de protectie pentru un bãrbat din Vulcan  care si-a amenintat concubina.
Pentru a veni în  sprijinul victimelor, legislatia privind violenta domesticã a fost modificatã si  completatã (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementatã modalitatea de interventie a politistilor în cazurile de violentã domesticã si emiterea ordinului de protectie provizoriu de cãtre acestia. Fatã de agresor, politistul, prin ordinul de protectie provizoriu, poate  dispune si alte obligatii sau interdictii, si anume: pãstrarea unei distante minime  determinate fatã de victimã, fatã de membrii familiei acesteia, fatã de resedintã, locul de muncã sau unitatea de învãtãmânt a  persoanei protejate sau, dacã este cazul, predarea cãtre politie a armelor detinute de acesta. Pânã în momentul de fatã, la nivelul judetului Hunedoara, au fost emise 5 ordine de resprictie provizorii.