Zeci de masini, parcate pe zona carosabilului, au încurcat autospecialele de la deszãpezire.  Nu s-a putut degaja artera rutierã complet si asta a fãcut ca, în zona telescaunelor, sã existe ambuteiaje.  Responsabilii cu drumurile judetene cer imperatov celor ce urcã la munte sã caute sã nu încurce traficul, în timp ce autoritãtile locale cautã solutia optimã.
„Si duminicã am avut probleme în zona Parâng din cauza celor care au parcat masinile pe marginea drumului, iar utilajul de la deszãpezire nu a putut urca de la baza telescaunului, pânã ce nu am vorbit cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi. A venit si Politia Localã si cea Rutierã, pentru ca sã dea masinile, deoarece utilajul nu putea sã urce cãtre Rusu”, a spus Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Drumarii au cãutat sã intervinã de fiecare datã când a nins, însã, locurile de parcare sunt insuficiente, iar soferii parcheazã unde apucã. Primarul din Petrosani spune cã se gândeste la o solutie asa încât sã opreascã masinile în oras. „Existã solutii. În acest moment, am  calculat cã sunt cam 400 de locuri de  parcare pe domeniul privat. Nu vom putea rezolva problema niciodatã acolo sus problema, asa încât sã satisfacem pe toatã lumea si ne gândim foarte serios la un alt mijloc, transportul în comun, de jos”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Ambuteiaje, pe drumul spre munte au avut loc si de Revelion, iar ca sã degaje traficul, în zona Rusu, pentru cã existã posibilitatea, va fi instituitã circulatia pe sens unic, pe douã dintre arterele ce duc spre cabanã.
Diana Mitrache